Pagina 1 van 1

Stoombakje voor in de oven

Geplaatst: za 01 aug 2020, 11:17
door Gebaxke
Er is een stoombakje te koop van Desh.
Zie: https://www.baknieuws.nl/2017/10/17/st ... rig-brood/

Het is een prijzig bakje 50 euro maar op zich lijkt het me dat het best zal werken.

Heeft er al iemand ervaring met dit bakje?

Re: Stoombakje voor in de oven

Geplaatst: za 01 aug 2020, 13:56
door Rik59
Het is niet nieuw... en sommigen lopen ermee weg... maar € 50 voor een bakje voor water vind ik onzin...
Geef mij dan voor € 50 ingrediënten...
De toegevoegde waarde tov elk ander geschikt bakje zie ik niet..

Re: Stoombakje voor in de oven

Geplaatst: za 01 aug 2020, 14:14
door lekkermelig
De toegevoegde waarde zou moeten zitten in de vormgeving en de snelheid waarmee de stoom gevormd wordt, naar men zegt op het juiste moment. Het werkt vast wel goed, maar inderdaad, best prijzig voor een bakje.

Wil

Re: Stoombakje voor in de oven

Geplaatst: za 01 aug 2020, 16:15
door Rik59
Ik denk niet dat je sneller stoom hebt als met de stalen bakken die jullie met de Rofco's gebruiken of vergelijkbaar in een huishoudoven..

Re: Stoombakje voor in de oven

Geplaatst: za 01 aug 2020, 20:31
door lekkermelig
Het gaat niet om de snelheid van het stoom maken, maar om het GEDOSEERD stoom maken. Op hun stoom store site staat een hele uitleg. Voor wat het waard is.

Niet iedereen heeft een Rofco, en de stoombakken van de Rofco zijn trouwens bijna net zo duur. Alleen heb ik er drie nodig. Ben gelukkig vergeten dat ik daarvoor destijds ook weer in de buidel moest tasten, net als voor de bakplaten.

Wil

Re: Stoombakje voor in de oven

Geplaatst: za 01 aug 2020, 23:47
door Bakker Henk
Nou ja, ze zeggen dat na enkele seconden al verdamping plaats vindt. En dat dan gedurende 4 – 5 minuten. Dat zou, volgens de leverancier, voldoende moeten zijn.
Het klinkt wel erg interessant, moet ik zeggen. Wel erg verleidelijk.

Wat ik wel twijfelachtig vind, is het schoonmaken. Dit mag alleen met lauwwarm/warm water. Hoe zit het dan met de kalkaanslag? En dat op een keramische, dus poreuze ondergrond.
Òf het materiaal moet zo zijn dat de kalkaanslag er niet op hecht. En dus direct afgespoeld wordt?
Òf moet je misschien gedemineraliseerd water gebruiken?

Re: Stoombakje voor in de oven

Geplaatst: zo 02 aug 2020, 01:05
door Levinebaktbrood
Ik heb het bakje en het werkt prima. Het is klein en kan overal in de oven neergezet worden. Schoonmaken: ik spoel het af onder de kraan als het nodig is (maar meestal vind ik het niet nodig :lol:).

Re: Stoombakje voor in de oven

Geplaatst: zo 02 aug 2020, 13:34
door Kneedhaak 2.0
Kan er iemand meten hoeveel ml water per bakbeurt gebruikt wordt ?

Re: Stoombakje voor in de oven

Geplaatst: ma 03 aug 2020, 14:56
door Gebaxke
Dat ligt aan allerlei varianten.
Hete lucht met inblaas zal sneller verdampen dan een gewone oven.
Welke temperatuur de oven staat
Oppervlakte van het waterbakje.
Gaat er koud of kokend water in het bakje.
Etc.

Dus dat is voor iedere oven anders.

Re: Stoombakje voor in de oven

Geplaatst: ma 03 aug 2020, 14:59
door Vitamine C
@gebaxcke ik denk dat hij bedoeld in het Desh bakje.

Ik heb het bakje ook, ik zal het is meten.

Re: Stoombakje voor in de oven

Geplaatst: ma 03 aug 2020, 17:23
door Bakker Henk
Maar, maar. Hoe zijn de ervaringen met zo'n bakje? Werkt het echt?
Ben ik wel nieuwsgierig naar.

Re: Stoombakje voor in de oven

Geplaatst: ma 03 aug 2020, 22:11
door Kneedhaak 2.0
Ik bedoel idd hoeveel ml. water wordt er in het desh-bakje gegoten :?:

Re: Stoombakje voor in de oven

Geplaatst: vr 07 aug 2020, 23:47
door Bakker Henk
Kneedhaak 2.0 schreef:
ma 03 aug 2020, 22:11
Ik bedoel idd hoeveel ml. water wordt er in het desh-bakje gegoten :?:

Op deze site https://stoom.store/nl/contact/ zullen ze het toch moeten weten.