Mijn ervaringen met een pizzasteel van The Pizza Steel
Geplaatst: do 31 dec 2020, 09:57
Sinds een week heb ik een pizzasteel in huis. Las er goede verhalen over en ik kan bevestigen dat het goed werkt! Ik had al een tijd een pizzasteen, maar laatst is er een pizza gaan lekken en het vocht is in de steen getrokken. Niet zo'n probleem op zich, maar als ik de steen nu verhit gaat het enorm stinken! Die pizza steel kun je veel makkelijker schoon schrobben...
Hij is wel zwaar en het voorverwarmen duurt net zo lang, misschien zelfs iets langer, dan bij een pizzasteen, maar het resultaat mag er zijn!
Ik heb er tot nu toe alleen nog brood op gebakken ( baquette, stecca en pizza bianca) maar ga binnenkort weer pizza proberen!
Je krijgt inderdaad van die mooie stipjes onder je deeg, zoals je dat bij een echte klassieke Napolitaanse pizza ook ziet.
Ik verwarm de steen voor op 300 graden en bak dan af op de gewenste temperatuur van het recept. Jullie ervaringen hier mee?
Hij is wel zwaar en het voorverwarmen duurt net zo lang, misschien zelfs iets langer, dan bij een pizzasteen, maar het resultaat mag er zijn!
Ik heb er tot nu toe alleen nog brood op gebakken ( baquette, stecca en pizza bianca) maar ga binnenkort weer pizza proberen!
Je krijgt inderdaad van die mooie stipjes onder je deeg, zoals je dat bij een echte klassieke Napolitaanse pizza ook ziet.
Ik verwarm de steen voor op 300 graden en bak dan af op de gewenste temperatuur van het recept. Jullie ervaringen hier mee?