Pagina 1 van 1

Geperforeerde pizzaplaten voor brood?

Geplaatst: vr 21 mei 2021, 09:53
door Helga
Goedemorgen,

Ik zag een leuke aanbieding voor pizzaplaten voor in de oven, ijzeren platen met perforatiegaatjes in de bodem. Zo'n setje van drie in een rekje om tegelijkertijd je pizza's krokant te kunnen bakken.

Nu vroeg ik mij af, zijn die platen ook geschikt om brood te bakken? (uiteraard niet drie in een rekje ;) :D )

Ik wil eens proberen brood op een steen of plaat te bakken en ik vroeg mij af of dit beter werkt als direct op een ovenbakplaat.

Ik heb al diverse posts hier gelezen over (pizza)stenen vs platen, maar als ik het goed begrijp zijn dat allemaal pizzaplaten zonder perforaties?

Heeft iemand dit al eens geprobeerd? Werkt het of zijn de perforaties juist niet geschikt voor brood? (kan me voorstellen dat het deeg er doorheen zakt bijvoorbeeld).

Re: Geperforeerde pizzaplaten voor brood?

Geplaatst: za 22 mei 2021, 15:49
door Gebaxke
Van de Hema heb ik ook platen met gaatjes in de bodem, die werken prima voor brood.
Ja meer kan ik er eigenlijk niet over zeggen :D

Re: Geperforeerde pizzaplaten voor brood?

Geplaatst: za 22 mei 2021, 21:45
door Joannes
De bodem van mijn oven is van steen. Bij vloerbroden werd de onderkant van het brood te donker. Al zal dat ongetwijfeld veroorzaakt worden door gebrek aan ervaring. Desalniettemin, met een dunne geperforeerde plaat heb ik daar geen last van. Buiten de oven draai ik de rijsmandjes om op de plaat, snijdt het brood in en vervolgens plaats ik het geheel in de oven.
Het deeg zakt niet door de gaatjes en het inschieten van het brood, wat ook wel eens mis kan gaan, komt er niet meer aan te pas.

Re: Geperforeerde pizzaplaten voor brood?

Geplaatst: zo 23 mei 2021, 13:22
door bakplaat
Deze geperforeerde aluminium plaat is in de meeste bouwmarkten wel te koop en is met een ijzerzaagje, eenvoudig op maat te maken naar de maat van je eigen bakplaat.
Hierop bak ik al mijn vloerbrood/den en krokante broodjes.


Afbeelding

Afbeelding

Re: Geperforeerde pizzaplaten voor brood?

Geplaatst: ma 24 mei 2021, 11:58
door Helga
Mooi, dank voor jullie ervaringen! Ik ga ze meteen kopen. En ach, drie voor een tientje kan ik altijd nog ze gebruiken als dienblad of zo als het toch niet lukt :D Oh ja, verwarmen jullie de plaat voor of moet dat alleen met een steen?