Geperforeerde pizzaplaten voor brood?
Geplaatst: vr 21 mei 2021, 09:53
Goedemorgen,
Ik zag een leuke aanbieding voor pizzaplaten voor in de oven, ijzeren platen met perforatiegaatjes in de bodem. Zo'n setje van drie in een rekje om tegelijkertijd je pizza's krokant te kunnen bakken.
Nu vroeg ik mij af, zijn die platen ook geschikt om brood te bakken? (uiteraard niet drie in een rekje )
Ik wil eens proberen brood op een steen of plaat te bakken en ik vroeg mij af of dit beter werkt als direct op een ovenbakplaat.
Ik heb al diverse posts hier gelezen over (pizza)stenen vs platen, maar als ik het goed begrijp zijn dat allemaal pizzaplaten zonder perforaties?
Heeft iemand dit al eens geprobeerd? Werkt het of zijn de perforaties juist niet geschikt voor brood? (kan me voorstellen dat het deeg er doorheen zakt bijvoorbeeld).
Ik zag een leuke aanbieding voor pizzaplaten voor in de oven, ijzeren platen met perforatiegaatjes in de bodem. Zo'n setje van drie in een rekje om tegelijkertijd je pizza's krokant te kunnen bakken.
Nu vroeg ik mij af, zijn die platen ook geschikt om brood te bakken? (uiteraard niet drie in een rekje )
Ik wil eens proberen brood op een steen of plaat te bakken en ik vroeg mij af of dit beter werkt als direct op een ovenbakplaat.
Ik heb al diverse posts hier gelezen over (pizza)stenen vs platen, maar als ik het goed begrijp zijn dat allemaal pizzaplaten zonder perforaties?
Heeft iemand dit al eens geprobeerd? Werkt het of zijn de perforaties juist niet geschikt voor brood? (kan me voorstellen dat het deeg er doorheen zakt bijvoorbeeld).