Wat gebruik jij om stoom te genereren?
Geplaatst: do 10 feb 2022, 21:49
Recent had ik het er met een bakvriend over stoom in de oven genereren. Dat maakte mij nieuwsgierig naar wat jullie gebruikt hebben/gebruiken. Wat werkte en wat bleek een flop.
Ikzelf bak 2 jaar en heb een hele tijd verschillende ovenschalen gebruikt. De metalen ovenschaal ben ik mee begonnen. Snel warm, maar begon ook vlot te roesten dat vond ik geen succes. Een aardewerken ovenschaal die ik ook normaal gebruik begon ik een rand kalk in te zien en dat vond ik niks. Ik kocht een paar goedkope ovenschaaltjes, maar na een paar maanden braken die toch door het temperatuur verschil met het hete water dat erin ging. Bovendien is het een drama om ovenschaaltjes te vinden die laag genoeg zijn om onder de onderste stand van mijn ovenrek te passen. Toen het aardewerken schaaltjes niet te vinden was dacht ik nou dan haal ik zo'n Pyrex schaal en je raad het al die knapte op een onprettig moment dat was echt niet tof. En ik raakte het zat en ik moest denken aan wat forum leden wel eens geplaatst hadden over een of andere stoombak. Ik zoeken, maar dat ding is prijzig . Uiteindelijk heb ik zelfs de bedenker gebeld want ik had nogal twijfels. Ik heb een 90cm fornuis oven, anderhalf keer een normale oven, dus ja gaat zo'n ding genoeg stoom genereren of niet. Ik kon voor de zekerheid 2 kopen, maar daarvoor vind ik ze toch echt te duur dus ik dacht ik waag het er wel op met eentje. En jippie jeeej hij genereert genoeg stoom! Daarbij is mijn ovenrijs ook aanzienlijk verbeterd en dat met zo weinig water vergeleken bij wat er in voorgenoemde schalen ging. Ik gebruik hem nu echt al een poosje en als ik met de kennis van nu nogmaals naar de prijs kijk is het goedkoper om gelijk zo'n desh stoombak te kopen dan steeds weer een nieuwe ovenschaal. Ach ja achteraf gepraat.
Ikzelf bak 2 jaar en heb een hele tijd verschillende ovenschalen gebruikt. De metalen ovenschaal ben ik mee begonnen. Snel warm, maar begon ook vlot te roesten dat vond ik geen succes. Een aardewerken ovenschaal die ik ook normaal gebruik begon ik een rand kalk in te zien en dat vond ik niks. Ik kocht een paar goedkope ovenschaaltjes, maar na een paar maanden braken die toch door het temperatuur verschil met het hete water dat erin ging. Bovendien is het een drama om ovenschaaltjes te vinden die laag genoeg zijn om onder de onderste stand van mijn ovenrek te passen. Toen het aardewerken schaaltjes niet te vinden was dacht ik nou dan haal ik zo'n Pyrex schaal en je raad het al die knapte op een onprettig moment dat was echt niet tof. En ik raakte het zat en ik moest denken aan wat forum leden wel eens geplaatst hadden over een of andere stoombak. Ik zoeken, maar dat ding is prijzig . Uiteindelijk heb ik zelfs de bedenker gebeld want ik had nogal twijfels. Ik heb een 90cm fornuis oven, anderhalf keer een normale oven, dus ja gaat zo'n ding genoeg stoom genereren of niet. Ik kon voor de zekerheid 2 kopen, maar daarvoor vind ik ze toch echt te duur dus ik dacht ik waag het er wel op met eentje. En jippie jeeej hij genereert genoeg stoom! Daarbij is mijn ovenrijs ook aanzienlijk verbeterd en dat met zo weinig water vergeleken bij wat er in voorgenoemde schalen ging. Ik gebruik hem nu echt al een poosje en als ik met de kennis van nu nogmaals naar de prijs kijk is het goedkoper om gelijk zo'n desh stoombak te kopen dan steeds weer een nieuwe ovenschaal. Ach ja achteraf gepraat.