Pagina 1 van 1

meel bewaren

Geplaatst: ma 22 aug 2022, 17:42
door bakphine
Waar bewaren jullie het meel in? In plastic voorraadpotten of in glazen potten.

Re: meel bewaren

Geplaatst: ma 22 aug 2022, 19:31
door Lang delfje
Ik bewaar meel in donkere plastic emmers zo koel en donker mogelijk. Er zit voor 2 x brood in een emmer zodat de emmer niet te vaak open moet. Na het vullen van de emmers blaas ik er CO 2 in. Voor de houdbaarheid.

Re: meel bewaren

Geplaatst: di 23 aug 2022, 11:33
door Houtvogel
Ik zet de pakken meel in een muurkast op kamertemperatuur. Nooit problemen.

Re: meel bewaren

Geplaatst: di 23 aug 2022, 12:25
door lekkermelig
In plastic bakken in de bijkeuken. Zomers heet en 's winters steenkoud, niet perse ideaal, maar in ieder geval niet heel vochtig. Een grote meelton van Beko of bouwhuis waar een 25. kilo zak in past, verder een aantal ikea voorraaddozen waar ik in een keer een 5 kilo zak kwijt kan, en verder nog wat grote ikea bakken waar ik vier of vijf zakken van een kilo in kwijt kan.
Ik heb meestal behoorlijk veel meel staan, een 25 kilo zak, 2 a 3 zakken van 5 kilo en een veel te grote hoeveelheid ( >20 kilo zakken met de minder gebruikte meelsoorten). De kunst is om het ongedierte weg te houden, en dat lukt me eigenlijk alleen door vrijwel alles in die plastic bakken te stoppen. Alleen papier houdt de meelmotten niet tegen.
Eigenlijk bak ik de laatste tijden te weinig, misschien mijn voorraden maar eens wat kleiner maken.

Wil

Re: meel bewaren

Geplaatst: vr 26 aug 2022, 11:58
door hjeverts
Plastic brouwemmers werken voor mij goed. Zijn goed af te sluiten en per emmer past er makkelijk een 10kg zak + een paar kleinere (5kg zakken) in.

Re: meel bewaren

Geplaatst: ma 05 sep 2022, 12:12
door bakplaat
Van dit soort...
KOFFIEBLIKKEN
...Heb er ooit eens enkele gekregen van een bevriend collega uit de Horeca. Je kunt er met gemak zakken bloem/meel van 5 kilo, (in of los uit de zak), maar ook wel enkele pakken in bewaren. Voor gebruik enige tijd laten doorluchten, om er de koffiegeur uit te laten verdwijnen. Droog en op een koele plaats wegzetten.