Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Gebruikersavatar
Door Miepj
#64029
Beetje suf, ik had alles voor de starter afgewogen en wilde morgenochend dan het water er bij doen om 8.00u. zodat ik om 18.00 u. verder kan.
Maar heb het water er al bijgedaan. Heb de starter nu in de koelkast gezet. Dan haal ik het morgen uit de koelkast en laat het dan tot 18 uur staan op kamertemperatuur.
Zou dat goed gaan?? Of beter morgen nieuwe maken?
;B
Gebruikersavatar
Door Peetje
#64035
Denk dat de schade wel mee valt, zeker omdat je het in de koelkast hebt gezet.
Bedoel je met starter, wat ik een poolish noem, dus meel, water en ietsjes gist?
Ik laat hem wisselende lengtes in tijd staan, hij is nooit ingezakt.
ben benieuwd!
Brood van Gerrit

TARWEBOULE/BATARD MET LIJNZAAD, CHIAZAAD EN ZWART[…]

Hallo allemaal

Welkom Marcel, Waarom kneed je je deeg niet met de[…]

Bakken in een houtoven

Netjes Koos! :2th:

Paasstol

DAT zijn mooie stollen👍 Is nog even tot de kerst, […]