Bolussen

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 593
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Bolussen

Bericht door Vitamine C » di 06 jul 2021, 09:13

Bak regelmatig bolussen, maar kom nog niet helemaal aan de zeeuwse toppers.
Het probleem is dat de suiker hard wordt, en niet lekker kleverig zoals een echte bolus.

Iemand een tip? :)

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3304
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Bolussen

Bericht door bakplaat » do 08 jul 2021, 14:35

Bak je Bolussen af met stoom in de oven en houd hem gesloten tijdens het hele bakproces.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

Gebruikersavatar
Vitamine C
Warme bakker
Berichten: 593
Lid geworden op: di 02 apr 2019, 08:57

Re: Bolussen

Bericht door Vitamine C » do 08 jul 2021, 15:10

bedankt voor de tip. Ga het eens proberen.

Plaats reactie