Hallo,
Ik lees nogal eens dat er allerlei methoden zijn om zout toe te voegen.
Vooral omdat het niet in contact mag komen met gist.
Ik doe het zout gewoon bij het meel, mengen en dan gist en water erbij.
Is dat juist?
zout toevoegen
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: zout toevoegen
Geen enkel probleem John. :2th:
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: zout toevoegen
Zolang je het zout niet rechtstreeks op het gist strooit maakt het idd allemaal heel weinig uit!
WIl
WIl
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- ghost
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: do 07 nov 2013, 13:01
- Locatie: belgië
Re: zout toevoegen
Dat snap ik nu is niet se , als er zout al in de kom ligt gemengd met de bloem , en je giet of strooit gist er boven op dan komt er toch ook gist en zout dadelijk in contact? Is daarom dat ik dat zout pas na 4 a 5 minuten erbij doe ;S
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: zout toevoegen
Als je brood bakt komt het gist sowieso in contact met zout. Het gaat er vooral om dat je geen grote concentratie zout rechtstreeks over het gist gooit. Er word door sommige mensen heel veel moeite gedaan om het angstvallig te scheiden omdat ze bang zijn dat het gist doodgaat, maar zo snel gaat het niet hoor. Zelfs met verse gist hoef je allemaal niet zo ingewikkeld te doen. Ik heb gisteren gewoon meel in de mengkom gekieperd, zout erin, verkruimelde verse gist aan de andere kant, water erover en de mixer meteen aangezet. Geen probleem tegengekomen, en dit was het resultaat.
Pain cordon by Lekker Melig, on Flickr
In duitsland en oostenrijk hebben ze zelfs een speciale techniek waar ze zout bij gist mikken, en er daarna nog prima broden van bakken. Vooral geschikt voor fluweelzachte deegjes, ik moet het altijd weer drie keer lezen om te begrijpen hoe het werkt...
http://www.homebaking.at/salz-hefe-verfahren/
Wil
Pain cordon by Lekker Melig, on Flickr
In duitsland en oostenrijk hebben ze zelfs een speciale techniek waar ze zout bij gist mikken, en er daarna nog prima broden van bakken. Vooral geschikt voor fluweelzachte deegjes, ik moet het altijd weer drie keer lezen om te begrijpen hoe het werkt...
http://www.homebaking.at/salz-hefe-verfahren/
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl