Bakken in Broodbakbol/Römertopf/Gietijzeren Pan.
- Eva
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 9
- Lid geworden op: za 11 feb 2017, 21:35
Bakken in Broodbakbol/Römertopf/Gietijzeren Pan.
Zie steeds vaker op internet dat er brood gebakken wordt in speciale Broodbakbollen van keramiek, de Römertopf of in gietijzeren pannen. Wat is hier het voordee vanl boven bakken in conventionele oven evt. met een pizzasteen?
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Bakken in Broodbakbol/Römertopf/Gietijzeren Pan.
Je creëert op die manier een oven in een oven. Het vocht blijft in de pan en daardoor kan het deeg beter rijzen. Pas op het laatst wordt het deksel van de pan gehaald en kan het brood verder droog bakken.
Het is niet nieuw hoor, ik schreef er ruim 10 jaar geleden al over op mijn blog.
Het is niet nieuw hoor, ik schreef er ruim 10 jaar geleden al over op mijn blog.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Eva
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 9
- Lid geworden op: za 11 feb 2017, 21:35
Re: Bakken in Broodbakbol/Römertopf/Gietijzeren Pan.
Dank je. Moet ik toch maar verder terug op jouw blog (of is het al verwijderd). Zal mijn oude gietijzeren pan eens uit de kelder halen en een broodje hierin bakken. Ben benieuwd naar het verschil. De mensen die de dure Le Henry bol hebben zijn erg enthousiast.
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Bakken in Broodbakbol/Römertopf/Gietijzeren Pan.
Ik bak hier in zowel een gietijzeren pan en in een oude römertopf (voor een paar euro uit de kringloop) en ik zie niet veel onderling verschil. Maar de korst wordt echt lekker knapperig in deze dingen.
Niet bij brood alleen....
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Bakken in Broodbakbol/Römertopf/Gietijzeren Pan.
Ik bakte in 2006 verschillende No knead broden in een pan en in een tajine, zie hier en hier en hier.
Je kunt ieder deeg in een pan of broodbakbol of romertopf bakken, het hoeft geen no knead deeg te zijn.
Je kunt ieder deeg in een pan of broodbakbol of romertopf bakken, het hoeft geen no knead deeg te zijn.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- Eva
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 9
- Lid geworden op: za 11 feb 2017, 21:35
Re: Bakken in Broodbakbol/Römertopf/Gietijzeren Pan.
Dank je wel. Leuk te horen en te zien. Ik ga het binnenkort een keer proberen.