Dag allen,
Ik heb een nieuw broodblik.
(Groter als mijn vorige)
En dus nu de vraag, hoeveel ingredienten ik moet gebruiken om een passend brood te maken.
Ik kwam op het forum de volgende formule tegen, hoogte x breedte x diepte x 0,2 = 31 x15 x 9,5 x 0,2=883,5
Die 883,5 is dat nu de hoeveelheid meel, of de hoeveelheid deeg?
Wie oh wie kan me helpen?
Nieuw bakblik
- Dalanjo
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 74
- Lid geworden op: di 12 jan 2016, 20:37
- Contacteer:
- Dalanjo
- Gaat de goede kant op
- Berichten: 74
- Lid geworden op: di 12 jan 2016, 20:37
- Contacteer:
Re: Nieuw bakblik
Nog even verder lopen zoeken op het forum en heb het antwoord gevonden.
Da5 gaan dan forse broden worden als dat het gewicht in meel is :-)
Da5 gaan dan forse broden worden als dat het gewicht in meel is :-)
- Annebeth
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 5
- Lid geworden op: zo 18 jun 2017, 16:17
Re: Nieuw bakblik
Hallo
Ik zag net je vraag, ik heb een bakblik van die maat en doe er
600 gram meel , tarwe en wit gemixt
water met daarin een stukje boter van 25gram = 360ml
8 gram gist
thl zout
Dit is voor mij een heerlijk brood, eerst kneden in de broodmachine en later in het bakblik laten rijzen en afbakken
Gr Annebeth
Ik zag net je vraag, ik heb een bakblik van die maat en doe er
600 gram meel , tarwe en wit gemixt
water met daarin een stukje boter van 25gram = 360ml
8 gram gist
thl zout
Dit is voor mij een heerlijk brood, eerst kneden in de broodmachine en later in het bakblik laten rijzen en afbakken
Gr Annebeth
- Jaydot
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 11
- Lid geworden op: wo 16 aug 2017, 21:56
- Locatie: Brummen
- Contacteer:
Re: Nieuw bakblik
Tsjongejonge...
Ik bak al jaren (met tussenpozen) desembusbroden in hetzelfde bakblik en ik ben soms best tevreden over de smaak, de kleur, de crust and crumb, maar nooit over de vorm, ze zijn altijd platter en uitgezakt aan de uiteinden.
En ik ben nog NOOIT op het idee gekomen dat ik domweg te weinig deeg in mijn blik deed!
Hoe dom kun je zijn?
Inmiddels heb ik zo ongeveer alle topics over bakblikken hier gelezen, buitengewoon leerzaam!, en ik heb mijn recept opgeschaald naar ruim 600 gr meel (in plaats van rond de 450 gr).
Verheug me nu al op mijn baksessie komend weekend
Ik bak al jaren (met tussenpozen) desembusbroden in hetzelfde bakblik en ik ben soms best tevreden over de smaak, de kleur, de crust and crumb, maar nooit over de vorm, ze zijn altijd platter en uitgezakt aan de uiteinden.
En ik ben nog NOOIT op het idee gekomen dat ik domweg te weinig deeg in mijn blik deed!
Hoe dom kun je zijn?
Inmiddels heb ik zo ongeveer alle topics over bakblikken hier gelezen, buitengewoon leerzaam!, en ik heb mijn recept opgeschaald naar ruim 600 gr meel (in plaats van rond de 450 gr).
Verheug me nu al op mijn baksessie komend weekend