Blinkende korst
- Mopskebeertje
- Stofhapper
- Berichten: 1
- Lid geworden op: do 20 jul 2017, 23:51
Blinkende korst
Hallo hoe krijgen de bakkers een blinkende korst op hun brood en harde broodjes?Ze zeggen wat water overheen sproeien maar dat werkt niet bij mij! De korst wordt dan zacht en hij blinkt niet zoals bij de warme bakker!
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Blinkende korst
Bij mij werkt het als ik enkele minuten voordat ik het brood definitief uit de oven haal, de korst besproei.
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
Groetjes, Annelies
- jasmon
- Deegroller
- Berichten: 303
- Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
- Locatie: Baarn
Re: Blinkende korst
direkt nadat het brood uit de oven komt insmeren met een beetje gesmolten (room)boter?
Jan
-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Blinkende korst
Welkom, maar stel je als nieuw forumlid allereerst even voor in de daarvoor bestemde rubriek.
We willen hier graag weten wat voor vlees we in de kuip, oftewel wat voor brood we in de bus hebben. :G Daarna kun je ongelimiteerd je vragen op ons afvuren.
Wil je een glimmende of blinkende en tevens krokante korst, bestrijk de korst dan met een kwastje water of nevel met een (planten)spuit, zoals gedaan is bij mijn Melk(knip)broden:
Wil je een glimmende zachte korst, bestrijk de korst dan met een kwastje (room)boter, dit wordt voornamelijk toegepast bij zachte broodjes.
Harde broodjes hebben doorgaans geen glimmende korsten.
Of Krente/Rozijnenbollen:
En Brood:
Doe dit zoals aangegeven is bij deze voorbeelden en wel direct als het brood uit de oven komt en dus nog gloeiend heet is.
We willen hier graag weten wat voor vlees we in de kuip, oftewel wat voor brood we in de bus hebben. :G Daarna kun je ongelimiteerd je vragen op ons afvuren.
Wil je een glimmende of blinkende en tevens krokante korst, bestrijk de korst dan met een kwastje water of nevel met een (planten)spuit, zoals gedaan is bij mijn Melk(knip)broden:
Wil je een glimmende zachte korst, bestrijk de korst dan met een kwastje (room)boter, dit wordt voornamelijk toegepast bij zachte broodjes.
Harde broodjes hebben doorgaans geen glimmende korsten.
Of Krente/Rozijnenbollen:
En Brood:
Doe dit zoals aangegeven is bij deze voorbeelden en wel direct als het brood uit de oven komt en dus nog gloeiend heet is.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.