Kookstuk spelt
Geplaatst: za 12 aug 2017, 11:46
Al een aantal keren heb ik een spelt brood gemaakt met een kookstuk.
800 meel /200 bloem
50 gr lijnzaad
8 gram gist
650 gram water
50 gr zonnebloemolie
12 gram zout
De vraag gaat over het kookstuk.
Van bovenstaande maak ik de avond voor gebruik een kookstuk 1 op 5 dus 50 gram van de meel/bloem en 250 gram water. Dat meng ik en breng het aan de kook. Laat het afgedekt tot max 24 uur op kamertemperatuur staan.
Maar hoe moet zo'n kookstuk er eigenlijk uit zien? Bij mij is het een grijze waterige pap. Klopt dat?
Bij een kookstuk denk ik eerder aan íets compacter als een stukje deeg.
Verstuurd vanaf mijn SM-A520F met Tapatalk
800 meel /200 bloem
50 gr lijnzaad
8 gram gist
650 gram water
50 gr zonnebloemolie
12 gram zout
De vraag gaat over het kookstuk.
Van bovenstaande maak ik de avond voor gebruik een kookstuk 1 op 5 dus 50 gram van de meel/bloem en 250 gram water. Dat meng ik en breng het aan de kook. Laat het afgedekt tot max 24 uur op kamertemperatuur staan.
Maar hoe moet zo'n kookstuk er eigenlijk uit zien? Bij mij is het een grijze waterige pap. Klopt dat?
Bij een kookstuk denk ik eerder aan íets compacter als een stukje deeg.
Verstuurd vanaf mijn SM-A520F met Tapatalk