recept inspiratie voor een kaas-uienkruier

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
jasmon
Deegroller
Berichten: 303
Lid geworden op: ma 02 nov 2015, 20:51
Locatie: Baarn

recept inspiratie voor een kaas-uienkruier

Bericht door jasmon »

Wie kan mij helpen aan wat inspiratie om een bakplaat grote Kaas- (tomaat)uienkruier te maken?
Jan

-Rofco N5 kneder, SMEG CPF9IP oven, AEG CD710M combioven -
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: recept inspiratie voor een kaas-uienkruier

Bericht door lekkermelig »

Met een beetje googlen vind je er zo een paar recepten, bijvoorbeeld deze met spelt, maar dat is niet verplicht :-)
http://www.xandrabaktbrood.nl/brood-2/k ... peltbloem/

Je kan ook gewoon een recept voor foccacia volgen, en daar een lading kaas/uien/tomaten op kieperen.

Vooral de uien er niet rauw opgooien maar ze eerst een tijdje glazig laten worden dan worden ze zoetig. Als het vuur niet te hoog staat kan je dat rustig 20 minuten of langer doen.

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
brood daar zit wat in
Meesterbakker
Berichten: 1855
Lid geworden op: do 21 jun 2012, 21:35
Locatie: Regio Utrecht

Re: recept inspiratie voor een kaas-uienkruier

Bericht door brood daar zit wat in »

Lijkt me lekker, ga ik snel eens maken.
Groet, Marja
Ook te volgen op Insta: bread_at_home_
_________________________________________________________________________________________________________
Kneder BW SM ~ Rofco B20 ~ Bear Teddy Varimixer
Gebruikersavatar
Motormuis
Gaat de goede kant op
Berichten: 52
Lid geworden op: vr 22 sep 2017, 11:40

Re: recept inspiratie voor een kaas-uienkruier

Bericht door Motormuis »

Ik maak meestal deze.
Kaas-ui­en­breek­brood

Gek op hartig? Dan is dit brood is een succesnummer. Zowel koud als warm lekker.
40 min. bereiden. 1 u. 10 min. wachten. 30 minuten.
Ingrediënten
zet alles op mijn lijst
502 g bloem (+ extra om te bestuiven)
270 ml lauwwarm water
7 g gist
½ el zout
1 el suiker
1 el olijfolie
4 uien
2 tenen knoflook
50 g boter
15 g tijm
1 el karwijzaad
150 g geraspte kaas voor ovengratin
Lekker erbij
gezouten boter
crème fraîche
Keukenspullen
* deegroller
* bakpapier
Bereiden
* Doe de bloem in een beslagkom en maak in het midden een kuiltje. Schenk hier de helft van het lauwwarme water in. Voeg de gist, het zout, de helft van de suiker en de olie toe aan het water. Roer het gistmengsel vanuit het midden met een vork door de bloem. Voeg als het water is vermengd de rest van het water toe en roer weer door met de vork. Bestuif je handen met bloem en kneed het mengsel in 10 min. tot een elastisch deeg. Leg het deeg in een met bloem bestoven ruime kom, dek af met vershoudfolie en laat 1 uur rijzen op een warme tochtvrije plek tot het in volume is verdubbeld.
* Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de knoflook fijn. Verhit de boter, knoflook en de rest van de suiker in een koekenpan, voeg de ui toe en bak 5 min. tot de ui begint te kleuren. Zet het vuur laag en laat in 20 min. karamelliseren.
* Ris de blaadjes van de takjes tijm. Kneed snel de lucht uit het deeg en kneed de tijm en het karwijzaad er snel door. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad en rol bolletjes ter grootte van een golfbal. Druk ze tegen elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de gekaramelliseerde ui over de naden van de bolletjes en bestrooi met de geraspte kaas. Dek af met vershoudfolie en laat het brood op een droge, warme plek nog 30 min. rijzen.
* Verwarm ondertussen de oven voor op 180 °C. Verwijder de vershoudfolie. Bak het brood in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Laat 10 min. afkoelen. Serveer het brood warm, lauw of koud.




Groetjes Lidy.
Plaats reactie