Pistolets
- 1md65
- Deegroller
- Berichten: 274
- Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
- Locatie: België
Pistolets
Hoe kan ik pistolets het best krokant houden zonder ze even terug in de oven te moeten leggen. De dag dat ik pistolets bak zijn ze heel krokant maar de volgende ochtend zijn ze zacht. Ik bewaar ze in een broodmandje met een keukenhanddoek er over.
Alvast bedankt voor jullie reactie.
Alvast bedankt voor jullie reactie.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Pistolets
Zachter worden van de korst is eigenijk niet te voorkomen.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Pistolets
Levinebaktbrood schreef: ↑wo 06 dec 2017, 09:17 Zachter worden van de korst is eigenijk niet te voorkomen.
Idd. niet te voorkomen ;B , maar een zacht geworden korst is gemakkelijk terug krokant te maken, door je pistolets even op te piepen, ze licht te bevochtigen en in een hete oven te plaatsen (200°C./10min.) of nog makkelijker even onder de grill, maar let hierbij wel op dat ze niet verbranden.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Pistolets
Cor, dat is helemaal waar maar dat wil ze niet, lees de vraag nog maar eens goed ....... Daarom heb ik het er niet bij gezet.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
- ghost
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: do 07 nov 2013, 13:01
- Locatie: belgië
Re: Pistolets
Intersant onderwerp , want het rare is als je stokbrood of pistolet gaat kopen s'morgens bij de bakker of carrefour , steken ze dat in papieren zakken en tegen de avond zijn die nog altijd krokant. Als ik die zelf bak gelijk 1md65 , zijn die na 6 uren al terug mals , we laten ze toch sjans lang genoeg afkoelen , en steek ze ook in papieren zak. precies alsof ze nog ergens een toevoeging bij doen om het langer krokant te houden. Ik spreek hier wel over Belgische bodem weet niet als dat in Nederland ook zo is bij de bakker of carrefour of jumbo,...... Dus ik zou eens proberen in papieren zakken te steken en niet op een hoop maar langs elkaar .
- Gebaxke
- Opboller
- Berichten: 197
- Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57
Re: Pistolets
Wat er vaak bij gaat bij de fabrieks pistoletjes en stokbroden is krokantpoeder. Daar zitten o.a. onvergistbare suikers in die houden het zaakje lekker knisperig en het goedje E472 wat in pudding en kant en klare slagroom gaat om het goedje te binden, geleren. Zelf heb ik wel eens met dextrose (druivensuiker) gespeeld voor harde broodjes, bij 2-3% toevoegen worden ze knapperig en blijven ze dat ook wat langer. Maar ook dat blijft geen dagen knisperig.
- StefanDijle
- Deegkneder
- Berichten: 146
- Lid geworden op: wo 28 mar 2018, 19:14
Re: Pistolets
Dag,
Idd pistolets zijn hightech producten, met natuurlijke grondstoffen raak je er niet aan het zelfde resultaat. Mijn ervaring is wel, dat 20g honing op 500g bloem een betere en langer knapperige korst maakt, ook helpt genoeg stoom. Het juiste vormen helpt ook. De Oostenrijker zijn er koning of eerder kijzer in. Ik heb er onlangs over geschreven op mijn blog. Essentie is je moet je pistoletjes opvouwen en je moet de juiste hoeveelheid roggebloem gebruiken om te vormen. Het is wel en kunst en ik vorm mijn pistoletjes wel mentaal niet zo....
https://echtbrood.wordpress.com/2018/03 ... stoletjes/
Groetjes
Stefan
Idd pistolets zijn hightech producten, met natuurlijke grondstoffen raak je er niet aan het zelfde resultaat. Mijn ervaring is wel, dat 20g honing op 500g bloem een betere en langer knapperige korst maakt, ook helpt genoeg stoom. Het juiste vormen helpt ook. De Oostenrijker zijn er koning of eerder kijzer in. Ik heb er onlangs over geschreven op mijn blog. Essentie is je moet je pistoletjes opvouwen en je moet de juiste hoeveelheid roggebloem gebruiken om te vormen. Het is wel en kunst en ik vorm mijn pistoletjes wel mentaal niet zo....
https://echtbrood.wordpress.com/2018/03 ... stoletjes/
Groetjes
Stefan
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Pistolets
StefanDijle schreef: ↑do 29 mar 2018, 07:58 Het juiste vormen helpt ook. De Oostenrijker zijn er koning of eerder kijzer in. Ik heb er onlangs over geschreven op mijn blog. Essentie is je moet je pistoletjes opvouwen en je moet de juiste hoeveelheid roggebloem gebruiken om te vormen. Het is wel en kunst en ik vorm mijn pistoletjes wel mentaal niet zo....
Stefan Hier in Nederland zijn dit Pistolets
De ronde gevouwen modellen worden Kaiserbroodjes genoemd.
Zo kun je ze Vouwen
En wil het niet meteen lukken, gebruik er dan maar de 'steker' voor. ;B
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- StefanDijle
- Deegkneder
- Berichten: 146
- Lid geworden op: wo 28 mar 2018, 19:14
Re: Pistolets
Ik weet wel, dat pistoletjes rond zijn, ook in België trouwens. Ik had het voor al over, dat voor een goed knapperige korst, ook goed spanning in de deeg moet en daar is een handsemmel gewoon nog wat beter in.
Mvg
Stefan
Nu daar geraak je misschien aan je sterretje, maar je korst word daar niet beter van; wil het niet meteen lukken, moet je oefenen, en nog eens proberen -en moest je nog problemen hebben - dan doe het op nieuw
Mvg
Stefan
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Pistolets
Daar ben ik het dan wel met Stefan eens. Als je goed kan vouwen krijg je betere resultaten dan met een stempel. Maar dat is iedereen vast vergeten omdat kaiserbroodjes in NL vaak van die kartonnen fabrieksgevallen uit de supermarkt zijn.
En als je even vol verbazing wil kijken moet je gewoon dit fimpje even bekijken
http://www.homebaking.at/handsemmel-1-minute-vollgas/
Maar als je het echt wil leren is deze nuttiger
http://www.homebaking.at/handsemmel-formen/
Wil
En als je even vol verbazing wil kijken moet je gewoon dit fimpje even bekijken
http://www.homebaking.at/handsemmel-1-minute-vollgas/
Maar als je het echt wil leren is deze nuttiger
http://www.homebaking.at/handsemmel-formen/
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- Bioloogje
- Warme bakker
- Berichten: 659
- Lid geworden op: ma 19 sep 2016, 12:25
Re: Pistolets
Eindelijk een goed filmpje over het vouwen van kaiserbrotchen! Dank je wel Wil. Erg informatief
Groetjes, Annelies
- StefanDijle
- Deegkneder
- Berichten: 146
- Lid geworden op: wo 28 mar 2018, 19:14
Re: Pistolets
Wil, de links van Dietmar staan in mijn blogpost toch ook al, wat denk je hoe ik weet hoe het moet
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4005
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Pistolets
Nou, ik had je blog nog niet gelezen, omdat ik al weet hoe ik ze zou moeten maken :rofl2: Bovendien stond de link goed verstopt.
Ik heb die link drie jaar geleden trouwens ook al eens hier op het forum gezet. Alleen dat eerste filmpje erbij kon ik niet meer terugvinden :-)
Maar een beetje herhaling kan geen kwaad, en word zelfs wel eens gewaardeerd. Daar heb je tenslotte zo'n forum voor ;B
Wil
Ik heb die link drie jaar geleden trouwens ook al eens hier op het forum gezet. Alleen dat eerste filmpje erbij kon ik niet meer terugvinden :-)
Maar een beetje herhaling kan geen kwaad, en word zelfs wel eens gewaardeerd. Daar heb je tenslotte zo'n forum voor ;B
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl