Pagina 1 van 1

Verschillende voordegen tegelijk gebruiken. wat zijn de verhoudingen?

Geplaatst: do 11 jan 2018, 18:35
door Zelfbroodbakken2015
Ik zie geregeld broodrecepten die meerdere voordegen hebben ( bijvoorbeeld een desem voordeeg in combinatie met een poolish en een biga ). Ik kan echter nergens verhoudingen vinden.
Mijn vragen zijn:
1. Weet iemand de percentages die je moet hanteren als je verschillende voordegen werkt? ( bijvoorbeeld 20% desem; 30 % poolish en 50% einddeeg );
2. Bereken je de percentages op basis van het totale deeg? Lijkt mij logisch maar is dat zo?
3. Waar kan ik daarover meer informatie vinden?

Re: Verschillende voordegen tegelijk gebruiken. wat zijn de verhoudingen?

Geplaatst: do 11 jan 2018, 23:05
door KeesR
Per recept is dat verschillend. Maximaal 50% vh deeggewicht als biga is wat ik geregeld zie. Ik doe meestal 50%.

Re: Verschillende voordegen tegelijk gebruiken. wat zijn de verhoudingen?

Geplaatst: vr 12 jan 2018, 10:40
door Zelfbroodbakken2015
KeesR schreef:Per recept is dat verschillend. Maximaal 50% vh deeggewicht als biga is wat ik geregeld zie. Ik doe meestal 50%.
Dank voor je antwoord.

Re: Verschillende voordegen tegelijk gebruiken. wat zijn de verhoudingen?

Geplaatst: zo 08 apr 2018, 02:13
door Bakker Henk
Ken je ook
www.weekendbakery.com/posts/zelf-brood-bakken-doen/
Die werken ook heel veel met voordegen.