Waarom varieert het aantal keren rijzen van broden/broodjes van 2 tot 3 soms 4 . Waarom verschilt dit ? Zijn de broden/broodjes met meerdere rijsbeurten luchtiger/beter?
Alvast bedankt voor jullie reacties
Rijstijden
- 1md65
- Deegroller
- Berichten: 273
- Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
- Locatie: België
- StefanDijle
- Deegkneder
- Berichten: 146
- Lid geworden op: wo 28 mar 2018, 19:14
Re: Rijstijden
Het heeft inderdaad invloed op de structuur van de kruim. Maar eerder omgekeerd als je denkt. Als je de rijs vaker stoort, word het compacter en gelijkmatiger. Dus kijk naar een ciabatta. Daar probeer je zo wending als mogelijk te bewegen om grote onregelmatige gaatjes te hebben. Het andere einde is een kaiser broodje dat je zelfs nog ingewikkeld opvouwt, met als resultaat kleine heel regelmatige gaatjes.
Groetjes
Stefan
Groetjes
Stefan
Je wilt weten wat ik onlangs uit de oven heb gehaald? Kijk eens daar: https://echtbrood.wordpress.com