Goedemorgen. Een vraagje over de voorbereiding van croissants. Ik wil ze het Paas ontbijt maken en nu vraag ik me af in hoeverre ik het vormen kan voorbereiden aangezien de croissants na het vormen nog zo'n 1 ½ tot 2 uur moeten rijzen en ik eigenlijk niet zoveel zin heb om om 6 uur mijn bed al uit te gaan.
Kan ik bijvoorbeeld 's avonds al croissants vormen en die een nacht afgedekt in de huiskamer laten staan? Of wellicht in de garage waar het duidelijk koeler is?
Suggesties zijn zeer welkom.
Croissants 's avonds al voorbereiden?
- valk03
- Jongste bediende
- Berichten: 31
- Lid geworden op: vr 20 mar 2020, 10:14
- valk03
- Jongste bediende
- Berichten: 31
- Lid geworden op: vr 20 mar 2020, 10:14
Re: Croissants voorbereiden
Niemand enig ervaring?
- Gebaxke
- Opboller
- Berichten: 195
- Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57
Re: Croissants voorbereiden
In de koelkast is beter als je de rijstijd wilt verkorten. 5-6 graden.
Anders gewoon voor 2/3 afbakken, en morgenvroeg nog even afbakken.
Zelf doe dat laatste, met broodjes, croissants en brioche. Dat werkt prima.
Bij 2/3 van de tijd is de garing voltooid doorgaans. Bij mij gaan ze 15 minuten de oven in op 200 graden. Bij het afbakken 5-7 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.
Anders gewoon voor 2/3 afbakken, en morgenvroeg nog even afbakken.
Zelf doe dat laatste, met broodjes, croissants en brioche. Dat werkt prima.
Bij 2/3 van de tijd is de garing voltooid doorgaans. Bij mij gaan ze 15 minuten de oven in op 200 graden. Bij het afbakken 5-7 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.
- valk03
- Jongste bediende
- Berichten: 31
- Lid geworden op: vr 20 mar 2020, 10:14
Re: Croissants voorbereiden
Super, dank voor de tip.
Fijne dagen!
Fijne dagen!
- RedYssel
- Deegroller
- Berichten: 352
- Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34
Re: Croissants voorbereiden
Koelen en of tijdelijk invriezen kan prima!. Of inderdaad 2/3 afbakken!
Passie voor de ambacht!.
- valk03
- Jongste bediende
- Berichten: 31
- Lid geworden op: vr 20 mar 2020, 10:14
Re: Croissants voorbereiden
1e Paasdag hadden we dus een gevalletje van platte croissants. 2e Paasdag jullie adviezen opgevolgd met als gevolg een veel beter resultaat. Nog niet perfect maar er zit verbetering in en ze waren zeer smakelijk.
Dank allen.
Dank allen.