Croissants 's avonds al voorbereiden?

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
valk03
Jongste bediende
Berichten: 31
Lid geworden op: vr 20 mar 2020, 10:14

Croissants 's avonds al voorbereiden?

Bericht door valk03 »

Goedemorgen. Een vraagje over de voorbereiding van croissants. Ik wil ze het Paas ontbijt maken en nu vraag ik me af in hoeverre ik het vormen kan voorbereiden aangezien de croissants na het vormen nog zo'n 1 ½ tot 2 uur moeten rijzen en ik eigenlijk niet zoveel zin heb om om 6 uur mijn bed al uit te gaan.

Kan ik bijvoorbeeld 's avonds al croissants vormen en die een nacht afgedekt in de huiskamer laten staan? Of wellicht in de garage waar het duidelijk koeler is?

Suggesties zijn zeer welkom.
Gebruikersavatar
valk03
Jongste bediende
Berichten: 31
Lid geworden op: vr 20 mar 2020, 10:14

Re: Croissants voorbereiden

Bericht door valk03 »

Niemand enig ervaring?
Gebruikersavatar
Gebaxke
Opboller
Berichten: 195
Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57

Re: Croissants voorbereiden

Bericht door Gebaxke »

In de koelkast is beter als je de rijstijd wilt verkorten. 5-6 graden.
Anders gewoon voor 2/3 afbakken, en morgenvroeg nog even afbakken.
Zelf doe dat laatste, met broodjes, croissants en brioche. Dat werkt prima.
Bij 2/3 van de tijd is de garing voltooid doorgaans. Bij mij gaan ze 15 minuten de oven in op 200 graden. Bij het afbakken 5-7 minuten op 200 graden in een voorverwarmde oven.
Gebruikersavatar
valk03
Jongste bediende
Berichten: 31
Lid geworden op: vr 20 mar 2020, 10:14

Re: Croissants voorbereiden

Bericht door valk03 »

Super, dank voor de tip.

Fijne dagen!
Gebruikersavatar
RedYssel
Deegroller
Berichten: 352
Lid geworden op: do 27 feb 2020, 18:34

Re: Croissants voorbereiden

Bericht door RedYssel »

Koelen en of tijdelijk invriezen kan prima!. Of inderdaad 2/3 afbakken!
Passie voor de ambacht!.
Gebruikersavatar
valk03
Jongste bediende
Berichten: 31
Lid geworden op: vr 20 mar 2020, 10:14

Re: Croissants voorbereiden

Bericht door valk03 »

1e Paasdag hadden we dus een gevalletje van platte croissants. 2e Paasdag jullie adviezen opgevolgd met als gevolg een veel beter resultaat. Nog niet perfect maar er zit verbetering in en ze waren zeer smakelijk.

Dank allen.
Plaats reactie