Rijzen: hoeveel keer?

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Michel123
Stofhapper
Berichten: 1
Lid geworden op: wo 29 apr 2020, 09:55

Rijzen: hoeveel keer?

Bericht door Michel123 »

Geachte mensen,

Dit is mijn eerste bericht hier. Ben benieuwd naar de reacties. Ik wil een volkoren-spelt brood bakken. Nu zijn er recepten die zeggen dat je nadat je de ingrediënten gekneed hebt, het deeg onmiddellijk in de oven mag doen. Andere recepten spreken van een 1ste rijs en nog andere over zelfs een tweede rijs. Weet iemand van jullie of rijzen nu écht moet, en als ja, hoeveel keer een brood nu écht moet rijzen? Op voorhand bedankt voor de eventuele antwoorden. Vriendelijke groet, Michel
Gebruikersavatar
lekkermelig
Beheerder
Berichten: 4006
Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
Locatie: Wageningen
Contacteer:

Re: Rijzen: hoeveel keer?

Bericht door lekkermelig »

Beste Michel,

Welkom op het forum. Wil je ook even onze forumregels lezen voordat je vragen stelt?
https://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?f=32&t=3536

Alvast dank,

Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt

Blog: Lekkermelig.nl
Gebruikersavatar
papagena
Moderator
Berichten: 1864
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
Locatie: Hoogeveen

Re: Rijzen: hoeveel keer?

Bericht door papagena »

@Michel Zoek even een recept van Levine. Die kloppen. Deze bijvoorbeeld. https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... brood.html
Niet bij brood alleen....
Plaats reactie