Geachte mensen,
Dit is mijn eerste bericht hier. Ben benieuwd naar de reacties. Ik wil een volkoren-spelt brood bakken. Nu zijn er recepten die zeggen dat je nadat je de ingrediënten gekneed hebt, het deeg onmiddellijk in de oven mag doen. Andere recepten spreken van een 1ste rijs en nog andere over zelfs een tweede rijs. Weet iemand van jullie of rijzen nu écht moet, en als ja, hoeveel keer een brood nu écht moet rijzen? Op voorhand bedankt voor de eventuele antwoorden. Vriendelijke groet, Michel
Rijzen: hoeveel keer?
- Michel123
- Stofhapper
- Berichten: 1
- Lid geworden op: wo 29 apr 2020, 09:55
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 4006
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Rijzen: hoeveel keer?
Beste Michel,
Welkom op het forum. Wil je ook even onze forumregels lezen voordat je vragen stelt?
https://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?f=32&t=3536
Alvast dank,
Wil
Welkom op het forum. Wil je ook even onze forumregels lezen voordat je vragen stelt?
https://www.broodbakforum.nl/viewtopic.php?f=32&t=3536
Alvast dank,
Wil
Kneder: Rofco KN15,Bear Varimixer Teddy
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
Rijskast: Rofco RK48
Ovens: Rofco B40, Manz 30/2, kleioven
Graanmolen: Mockmill Lino 200
Meel: de Zuidmolen en Molen de Vlijt
Blog: Lekkermelig.nl
- papagena
- Moderator
- Berichten: 1864
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 20:40
- Locatie: Hoogeveen
Re: Rijzen: hoeveel keer?
@Michel Zoek even een recept van Levine. Die kloppen. Deze bijvoorbeeld. https://uitdekeukenvanarden.blogspot.co ... brood.html
Niet bij brood alleen....