Goedemorgen allemaal.
Ik heb de afgelopen week met succes twee tijgerbroden gebakken. 1 met paneer en 1 met paneer en rijstemeel.
Met de rijstemeel had ik een vrij dun papje en heb dat ook vrij dun over het brood gesmeerd.
Ik had verwacht dat hierdoor het papje enorm zou scheuren maar ik vind dat erg meevallen.
Ik had meer verwacht.
Betekend dit dat ik het nog steeds te dik heb gesmeerd of had ik het nog eerder op het deeg moeten smeren tijdens de vormrijs?
En ook een mogelijke optie: is mn papje te dun en elastisch geworden?
En zo zullen er nog wel wat opties zijn ;-)
Graag tips.
Tijgerbrood papje laten scheuren
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Tijgerbrood papje laten scheuren
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- BakkerGerrit
- Meesterbakker
- Berichten: 1400
- Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
- Locatie: Arnhem
- Contacteer:
Re: Tijgerbrood papje laten scheuren
Dikkere pap = grovere tijgerstructuur
Insmeren direct na het vormen zodat de pap meerijst.
Insmeren direct na het vormen zodat de pap meerijst.
Groet, Gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
https://instagram.com/brood_van_gerrit
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: Tijgerbrood papje laten scheuren
Ga ik dat ook een keer proberen.
Dankjewel!
Dankjewel!
Laatst gewijzigd door Anna op vr 01 mei 2020, 12:12, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: quoten van een voorgaand bericht is overbodig
Reden: quoten van een voorgaand bericht is overbodig
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.