Tijgerbrood papje laten scheuren

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Tijgerbrood papje laten scheuren

Bericht door WesleyNL »

Goedemorgen allemaal.

Ik heb de afgelopen week met succes twee tijgerbroden gebakken. 1 met paneer en 1 met paneer en rijstemeel.

Met de rijstemeel had ik een vrij dun papje en heb dat ook vrij dun over het brood gesmeerd.

Ik had verwacht dat hierdoor het papje enorm zou scheuren maar ik vind dat erg meevallen.
Ik had meer verwacht.

Betekend dit dat ik het nog steeds te dik heb gesmeerd of had ik het nog eerder op het deeg moeten smeren tijdens de vormrijs?

En ook een mogelijke optie: is mn papje te dun en elastisch geworden?

En zo zullen er nog wel wat opties zijn ;-)

Graag tips.
C12BC120-2C0F-44A1-91AC-A51CEE448848.jpeg
Je hebt niet voldoende permissies om de bijlagen van dit bericht te bekijken.
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Gebruikersavatar
BakkerGerrit
Meesterbakker
Berichten: 1400
Lid geworden op: ma 02 okt 2017, 12:48
Locatie: Arnhem
Contacteer:

Re: Tijgerbrood papje laten scheuren

Bericht door BakkerGerrit »

Dikkere pap = grovere tijgerstructuur
Insmeren direct na het vormen zodat de pap meerijst.
Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Tijgerbrood papje laten scheuren

Bericht door WesleyNL »

Ga ik dat ook een keer proberen.
Dankjewel!
Laatst gewijzigd door Anna op vr 01 mei 2020, 12:12, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: quoten van een voorgaand bericht is overbodig
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Plaats reactie