Ik lees voor brood verschillende opties.
- Brood bakken voor 2/3 van de tijd
- brood bakken op de voorgeschreven tijd op 150-160 graden
- brood bakken en stoppen wanneer het een kleurtje krijgt.
- brood helemaal bakken en oppiepen
Maar hoe kun je stokbrood voorbakken en later afbakken?
Het liefst bak ik het brood later af in +/- 10 minuten.
Alvast bedankt voor de info.
Zelf afbak stokbrood maken
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Zelf afbak stokbrood maken
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Re: Zelf afbak stokbrood maken
Ik zou de laatste optie doen, zo licht afbakken bevalt mij niet heel goed. Heb ook het idee dat de ovenrijs dan wat minder is.
Dus mijn voorkeur helemaal afbakken en later weer even de oven in om op te warmen/knapperig te maken.
Dus mijn voorkeur helemaal afbakken en later weer even de oven in om op te warmen/knapperig te maken.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5620
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Zelf afbak stokbrood maken
Helemaal afbakken, maar niet te donker. Als je het wilt eten ± 5 minuten in een op 200 C voorverwarmde oven.
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken