Tijgerbrood...maar dan anders dan anders.

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3290
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Tijgerbrood...maar dan anders dan anders.

Bericht door bakplaat » vr 05 jun 2020, 15:36

Bij gebrek aan een mooie zomerse dag, waarop ik graag met mijn hengels achter de karpers in de visput bij ons in de buurt aan ga, ben ik vanmorgen weer eens aan het bakken geslagen.
En heb deze keer een experiment uitgeprobeerd, met de pap voor Tijgerbrood, voor als we toevallig eens geen rijste-of paneermeel in huis hebben, wat maar zelden voorkomt.

Daarbij dacht ik laat ik het eens met Brinta gaan proberen, had het al langer in gedachten, maar het kwam me zo goed uit vandaag.

Afbeelding

Heb hierbij alles voor de normale tijgerpap aangehouden, maar alleen geen rijste- of paneermeel, maar Brinta genomen. Daarbij wat water, suiker, gist en olie toegevoegd.

En het resultaat is me niet eens tegengevallen, het zijn toch wel een paar 'tijgers' naar mijn zin geworden.

Van een half om half wit water/melkdeeg twee Batards gevormd en halverwege de narijs de pap er op aangebracht:

Afbeelding

En zo zijn ze dan uit de oven gekomen:

Afbeelding
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Tijgerbrood...maar dan anders dan anders.

Bericht door WesleyNL » vr 05 jun 2020, 22:51

Niet verkeerd inderdaad.

Hoe is de smaak?
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3290
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Tijgerbrood...maar dan anders dan anders.

Bericht door bakplaat » za 06 jun 2020, 10:37

Hallo Wesley...de smaak van deze 'tijgers' is zoals die van de meesten van mijn broden: vertrouwd en lekker :thumbup:
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Tijgerbrood...maar dan anders dan anders.

Bericht door WesleyNL » za 06 jun 2020, 11:10

😂

Dat is dan een mooi resultaat.
Had ook eigenlijk niet anders verwacht eerlijk gezegd.
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.

Gebruikersavatar
Gebaxke
Deegkneder
Berichten: 154
Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57

Re: Tijgerbrood...maar dan anders dan anders.

Bericht door Gebaxke » ma 08 jun 2020, 15:17

En voor de karpers, 100 gram Brinta met wat semolina meel, 1 klein eitje, eetlepel olie even doorkneden. Kleine bolletjes van draaien, twee minuten koken, uit de pan door de Brinta rollen en op een haar aan de haak ermee en vissen.

Sorry verkeerde forum.
:D :D

Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3290
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Tijgerbrood...maar dan anders dan anders.

Bericht door bakplaat » di 09 jun 2020, 11:03

Karpers zijn ware zoetekauwen, daarom kan er bij dit boilierecept nog wat suiker en vanillearoma worden toegevoegd.
Sorry... ook het verkeerde forum. :D :D
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.

Plaats reactie