Bij gebrek aan een mooie zomerse dag, waarop ik graag met mijn hengels achter de karpers in de visput bij ons in de buurt aan ga, ben ik vanmorgen weer eens aan het bakken geslagen.
En heb deze keer een experiment uitgeprobeerd, met de pap voor Tijgerbrood, voor als we toevallig eens geen rijste-of paneermeel in huis hebben, wat maar zelden voorkomt.
Daarbij dacht ik laat ik het eens met Brinta gaan proberen, had het al langer in gedachten, maar het kwam me zo goed uit vandaag.
Heb hierbij alles voor de normale tijgerpap aangehouden, maar alleen geen rijste- of paneermeel, maar Brinta genomen. Daarbij wat water, suiker, gist en olie toegevoegd.
En het resultaat is me niet eens tegengevallen, het zijn toch wel een paar 'tijgers' naar mijn zin geworden.
Van een half om half wit water/melkdeeg twee Batards gevormd en halverwege de narijs de pap er op aangebracht:
En zo zijn ze dan uit de oven gekomen:
Tijgerbrood...maar dan anders dan anders.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Tijgerbrood...maar dan anders dan anders.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: Tijgerbrood...maar dan anders dan anders.
Niet verkeerd inderdaad.
Hoe is de smaak?
Hoe is de smaak?
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Tijgerbrood...maar dan anders dan anders.
Hallo Wesley...de smaak van deze 'tijgers' is zoals die van de meesten van mijn broden: vertrouwd en lekker
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: Tijgerbrood...maar dan anders dan anders.
Dat is dan een mooi resultaat.
Had ook eigenlijk niet anders verwacht eerlijk gezegd.
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- Gebaxke
- Opboller
- Berichten: 197
- Lid geworden op: zo 16 jul 2017, 10:57
Re: Tijgerbrood...maar dan anders dan anders.
En voor de karpers, 100 gram Brinta met wat semolina meel, 1 klein eitje, eetlepel olie even doorkneden. Kleine bolletjes van draaien, twee minuten koken, uit de pan door de Brinta rollen en op een haar aan de haak ermee en vissen.
Sorry verkeerde forum.
Sorry verkeerde forum.
- bakplaat
- Meesterbakker
- Berichten: 3372
- Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
- Locatie: Het Land van Maas en Waal.
- Contacteer:
Re: Tijgerbrood...maar dan anders dan anders.
Karpers zijn ware zoetekauwen, daarom kan er bij dit boilierecept nog wat suiker en vanillearoma worden toegevoegd.
Sorry... ook het verkeerde forum.
Sorry... ook het verkeerde forum.
___________________________________________________________________________________________________________
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...
Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.