Stokbroodjes

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
1md65
Opboller
Berichten: 246
Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
Locatie: België

Stokbroodjes

Bericht door 1md65 » ma 06 jul 2020, 14:48

Ik gebruikte al enkele malen het recept van Levine om afbakbroodjes te maken maar ben nu op zoek naar een recept voor afbak stokbroodjes te maken. Kan er iemand me hierbij helpen ?
Alvast bedankt

Gebruikersavatar
WesleyNL
Deegroller
Berichten: 482
Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09

Re: Stokbroodjes

Bericht door WesleyNL » ma 06 jul 2020, 21:16

Volgens mij kun je dat met hetzelfde deeg doen.
Alleen dan als stokbrood ipv pistolet
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5289
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Stokbroodjes

Bericht door Levinebaktbrood » di 07 jul 2020, 00:35

Je kunt ieder stokbrooddeeg gebruiken om pistolets te maken. Dit recept op mijn blog doet het ook uitstekend voor pistolets.

Ik bak pistolets altijd geheel af, maar niet te donker en dan gaan ze de vriezer in. Als ik ze wil eten dan laat ik ze ontdooien en leg ze nog ± 5 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
Bakker Henk
Deegroller
Berichten: 277
Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11

Re: Stokbroodjes

Bericht door Bakker Henk » di 07 jul 2020, 17:07

Levine, in het jouw recept ‘Wit brood met een knapperige korst’ wordt blank moutmeel gebruikt. Dit lijkt mij hetzelfde als diastatische mout?
Onlangs heb ik dit nog zelf gemaakt.

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5289
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Stokbroodjes

Bericht door Levinebaktbrood » wo 08 jul 2020, 00:07

Ja dat is hetzelfde.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Gebruikersavatar
1md65
Opboller
Berichten: 246
Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
Locatie: België

Re: Stokbroodjes

Bericht door 1md65 » wo 08 jul 2020, 15:43

Als ik gewone stokbroden uit dievriezer haal en even opwarm komt de kost los :x en daarom dacht ik om afbakstokbroodjes te maken.

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5289
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Stokbroodjes

Bericht door Levinebaktbrood » vr 10 jul 2020, 00:31

De oplossing daarvoor is om de stokbroden al in een plastic diepvrieszak te doen als ze nog niet helemaal afgekoeld zijn. Het vocht kan dan niet weg en de korst zal niet meer loslaten als ze in de vriezer zijn geweest en weer ontdooid.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Plaats reactie