Ik gebruikte al enkele malen het recept van Levine om afbakbroodjes te maken maar ben nu op zoek naar een recept voor afbak stokbroodjes te maken. Kan er iemand me hierbij helpen ?
Alvast bedankt
Stokbroodjes
- 1md65
- Opboller
- Berichten: 246
- Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
- Locatie: België
- WesleyNL
- Deegroller
- Berichten: 482
- Lid geworden op: vr 17 apr 2020, 17:09
Re: Stokbroodjes
Volgens mij kun je dat met hetzelfde deeg doen.
Alleen dan als stokbrood ipv pistolet
Alleen dan als stokbrood ipv pistolet
Mixers: Kenwoon kmix met superdoughhook, Grilletta IM5
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
Oven: Bosch CSG856R Combi stoomoven.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5289
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Stokbroodjes
Je kunt ieder stokbrooddeeg gebruiken om pistolets te maken. Dit recept op mijn blog doet het ook uitstekend voor pistolets.
Ik bak pistolets altijd geheel af, maar niet te donker en dan gaan ze de vriezer in. Als ik ze wil eten dan laat ik ze ontdooien en leg ze nog ± 5 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
Ik bak pistolets altijd geheel af, maar niet te donker en dan gaan ze de vriezer in. Als ik ze wil eten dan laat ik ze ontdooien en leg ze nog ± 5 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine
- Bakker Henk
- Deegroller
- Berichten: 277
- Lid geworden op: zo 11 aug 2013, 01:11
Re: Stokbroodjes
Levine, in het jouw recept ‘Wit brood met een knapperige korst’ wordt blank moutmeel gebruikt. Dit lijkt mij hetzelfde als diastatische mout?
Onlangs heb ik dit nog zelf gemaakt.
Onlangs heb ik dit nog zelf gemaakt.
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5289
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Stokbroodjes
Ja dat is hetzelfde.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine
- 1md65
- Opboller
- Berichten: 246
- Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
- Locatie: België
Re: Stokbroodjes
Als ik gewone stokbroden uit dievriezer haal en even opwarm komt de kost los
en daarom dacht ik om afbakstokbroodjes te maken.

- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5289
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Stokbroodjes
De oplossing daarvoor is om de stokbroden al in een plastic diepvrieszak te doen als ze nog niet helemaal afgekoeld zijn. Het vocht kan dan niet weg en de korst zal niet meer loslaten als ze in de vriezer zijn geweest en weer ontdooid.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine