Pagina 1 van 1

Stokbroodjes

Geplaatst: ma 06 jul 2020, 14:48
door 1md65
Ik gebruikte al enkele malen het recept van Levine om afbakbroodjes te maken maar ben nu op zoek naar een recept voor afbak stokbroodjes te maken. Kan er iemand me hierbij helpen ?
Alvast bedankt

Re: Stokbroodjes

Geplaatst: ma 06 jul 2020, 21:16
door WesleyNL
Volgens mij kun je dat met hetzelfde deeg doen.
Alleen dan als stokbrood ipv pistolet

Re: Stokbroodjes

Geplaatst: di 07 jul 2020, 00:35
door Levinebaktbrood
Je kunt ieder stokbrooddeeg gebruiken om pistolets te maken. Dit recept op mijn blog doet het ook uitstekend voor pistolets.

Ik bak pistolets altijd geheel af, maar niet te donker en dan gaan ze de vriezer in. Als ik ze wil eten dan laat ik ze ontdooien en leg ze nog ± 5 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven.

Re: Stokbroodjes

Geplaatst: di 07 jul 2020, 17:07
door Bakker Henk
Levine, in het jouw recept ‘Wit brood met een knapperige korst’ wordt blank moutmeel gebruikt. Dit lijkt mij hetzelfde als diastatische mout?
Onlangs heb ik dit nog zelf gemaakt.

Re: Stokbroodjes

Geplaatst: wo 08 jul 2020, 00:07
door Levinebaktbrood
Ja dat is hetzelfde.

Re: Stokbroodjes

Geplaatst: wo 08 jul 2020, 15:43
door 1md65
Als ik gewone stokbroden uit dievriezer haal en even opwarm komt de kost los :x en daarom dacht ik om afbakstokbroodjes te maken.

Re: Stokbroodjes

Geplaatst: vr 10 jul 2020, 00:31
door Levinebaktbrood
De oplossing daarvoor is om de stokbroden al in een plastic diepvrieszak te doen als ze nog niet helemaal afgekoeld zijn. Het vocht kan dan niet weg en de korst zal niet meer loslaten als ze in de vriezer zijn geweest en weer ontdooid.