Rijzen in de stoomoven
Geplaatst: wo 16 sep 2020, 09:13
Geachte, wellicht denken jullie nu, 'daar heb je er weer een' maar ik kon dit onderwerp niet zo snel vinden vandaar.
Nu ben ik in het bezit van een stoomoven, dat in zijn menu heel mooi aangeeft wat je bakt en wel gewicht dit baksel heeft, voor de rest doet hij automatisch stoomniveau bepalen. Dit werkt , tot nu toe, erg makkelijk.
Echter zit er ook een rijs functie op waarbij de oven ook stoom gebruikt.
nu mijn vraag, stel het recept verteld ons 60 min afgedekt rijzen. Kan ik dan mijn beslag 60 min laten rijzen in de oven met stoom op 30 graden? of zit er een verhouding in tussen rijzen met stoom en rijzen zonder stoom en zo ja, weet iemand dan die verhouding? Net zo'n dingentje als verse gist en instant gist.
Met vertrouwen zie ik graag jullie reactie tegemoet.
Mapanima
Nu ben ik in het bezit van een stoomoven, dat in zijn menu heel mooi aangeeft wat je bakt en wel gewicht dit baksel heeft, voor de rest doet hij automatisch stoomniveau bepalen. Dit werkt , tot nu toe, erg makkelijk.
Echter zit er ook een rijs functie op waarbij de oven ook stoom gebruikt.
nu mijn vraag, stel het recept verteld ons 60 min afgedekt rijzen. Kan ik dan mijn beslag 60 min laten rijzen in de oven met stoom op 30 graden? of zit er een verhouding in tussen rijzen met stoom en rijzen zonder stoom en zo ja, weet iemand dan die verhouding? Net zo'n dingentje als verse gist en instant gist.
Met vertrouwen zie ik graag jullie reactie tegemoet.
Mapanima