Pagina 1 van 1

blauwstaal broodvorm

Geplaatst: di 19 jan 2021, 18:16
door broodnood
Ik heb een roggebrood gebakken in een broodvorm van blauwstaal, maar ben door de drukte vergeten om het brood er direct uit te halen.. Ik heb dus gedaan wat je absoluut niet moet doen met blauwstaal, waardoor er condensatie is opgetreden. Aan de zijkanten van het brood zit nu een vieze blauwige/grijzige laag en er zit overal roest in de pan.

Nu heb ik begrepen dat ik de pan wel weer kan herstellen door 'em te schuren en opnieuw te in te branden.. Wat zouden jullie in dit geval met het brood zelf doen? Zou het nog voor consumptie geschikt zijn na het verwijderen van de korst?

Re: blauwstaal broodvorm

Geplaatst: di 19 jan 2021, 20:25
door KeesR
Blauw staal is gewoon staal dat ontstaat door een bepaalde manier van walsen, horen dus geen andere stoffen dan ijzer in te zitten.
https://www.metaalplan.nl/wiki/5/blauwstaal
Het is niet giftig. Als je het niet dagelijks eet krijg je geen ijzervergiftiging.
Anders even korstje eraf snijden.

Re: blauwstaal broodvorm

Geplaatst: di 19 jan 2021, 22:31
door broodnood
Dank, Kees! Dan haal ik alleen de korst eraf, voor zover aangetast.