Hamelman
Geplaatst: vr 29 jan 2021, 16:59
Beste mede-broodbakkers,
Heb Hamelman aangeschaft. Mooi boek! Zonet eerste broodje gebakken. Een whole wheat levain.
Best goed gelukt voor mijn doen!
Ik vroeg me alleen af. Hamelman adviseert 900- 1000 omwentelingen van het deeg. Met mijn machine (Bakkerswereld 5, BW5) 130 omwentelingen per minuut zou dat 7-8 minuten kneden zijn. Dat is als ik het goed begrijp na het mengen, dus dan moet er nog zo'n 3 minuten bij. Meestal kneedde ik langer (maar dit resultaat is beter..). Jan van Snippenberg waar ik de machine kocht dacht dat ik 20-25 minuten zou moeten kneden over het algemeen....
Doen jullie dat ook zo of wachten jullie toch tot er een vliesje te vormen is? In dit recept staat dat het deeg "only moderately developed" moet zijn.
Groet, Petra
Heb Hamelman aangeschaft. Mooi boek! Zonet eerste broodje gebakken. Een whole wheat levain.
Best goed gelukt voor mijn doen!
Ik vroeg me alleen af. Hamelman adviseert 900- 1000 omwentelingen van het deeg. Met mijn machine (Bakkerswereld 5, BW5) 130 omwentelingen per minuut zou dat 7-8 minuten kneden zijn. Dat is als ik het goed begrijp na het mengen, dus dan moet er nog zo'n 3 minuten bij. Meestal kneedde ik langer (maar dit resultaat is beter..). Jan van Snippenberg waar ik de machine kocht dacht dat ik 20-25 minuten zou moeten kneden over het algemeen....
Doen jullie dat ook zo of wachten jullie toch tot er een vliesje te vormen is? In dit recept staat dat het deeg "only moderately developed" moet zijn.
Groet, Petra