Mijn allereerste vraag, die hopelijk snel beantwoord wordt...
Ik volg de methode van Jays Bakeshop (https://www.jaysbakeshop.nl/zuurdesem-r ... der-kneden) en heb het deeg gisteren na 5 Stretch&Folds in de koelkast gezet. Na 24 uur zou ik moeten kunnen bakken.
Het deeg staat op dit moment in de warme keuken te wachten tot hij de oven in kan. In een gietijzeren pan die nu staat op te warmen.
Mijn vraag: moet ik nu wachten tot het koude deeg op temperatuur is gekomen, of kan ik het zaakje over een half uur in de oven schuiven?
Alvast dank voor jullie/jouw reactie!
Na de koelkastrijs
- Mollie
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 10
- Lid geworden op: zo 31 jan 2021, 11:22
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5289
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Na de koelkastrijs
Het is een beetje warrig omschreven in het recept maar je kunt het deeg uit de koelkast halen, uit het rijsmandje lossen op een stukje papier, insnijden en met behulp van het bakpapier in de hete pan doen.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine
- Mollie
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 10
- Lid geworden op: zo 31 jan 2021, 11:22
Re: Na de koelkastrijs
Dankjewel Levinebaktbrood. Dit was een duidelijk antwoord.
(En nu hoop ik maar dat mijn toekomstige posts niet standaard 'welles-nietes' uitwisselingen teweegbrengen...
)
(En nu hoop ik maar dat mijn toekomstige posts niet standaard 'welles-nietes' uitwisselingen teweegbrengen...

Laatst gewijzigd door lekkermelig op di 02 feb 2021, 13:13, 1 keer totaal gewijzigd.