Ideale temperatuur
- Petra1
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 12
- Lid geworden op: do 22 feb 2018, 12:28
Ideale temperatuur
Sinds kort lukt het me eindelijk om een goed desembrood te bakken. Ik laat mijn brood altijd rijzen in mijn rijskastje van brod&tailor. Dit doe ik altijd op 30 graden. Is dit nu ook de goede temperatuur om desembrood bij te laten rijzen?
- lekkermelig
- Beheerder
- Berichten: 3599
- Lid geworden op: zo 14 okt 2012, 23:23
- Locatie: Wageningen
- Contacteer:
Re: Ideale temperatuur
Het is veel belangrijker om met een goede deegtemperatuur te beginnen. Het streven is om de begin temperatuur van je desem deeg op 27 °C te krijgen. Je omgevingstemperatuur bij het rijzen is in het ideale geval twee graden hoger. Daar zit je dus met je 30 cC wel heel dichtbij.
Voor broden met veel rogge ligt de optimum rijstemperatuur nog 2 °C hoger.
Wil
Voor broden met veel rogge ligt de optimum rijstemperatuur nog 2 °C hoger.
Wil
Lekkermelig.nl: Pizza, brood en fikkie stoken!
Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood
Laatste berichten:
* Sneeuwbroodjes
* Broodbak reunie
* Desem meerzaden brood
* Boekrecensie – The Rye Baker
* Almverhalen – Boerenbrood
- Petra1
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 12
- Lid geworden op: do 22 feb 2018, 12:28
Re: Ideale temperatuur
Dank je wel
- Mariboto
- Stofhapper
- Berichten: 4
- Lid geworden op: za 16 jan 2021, 08:56
Re: Ideale temperatuur
vergeet ook het belang van een hoge luchtvochtigheid niet.