Strikbaksels 2
Geplaatst: di 09 mar 2021, 18:12
Vandaag was mijn broodbakdag. En het liep niet helemaal af als ik had verwacht. De vorige keer lukt alles prima, maar nu.... Eerst het recept van vandaag:
(en ik zou willen dat de pandemie eens stopt, dan kan ik naar een workshop )
Hier de foto's:
Na ca. één uur rijzen:
Na ca. twee uur rijzen:
Na ca. drie uur rijzen:
De foto op het bakblik is mislukt, maar bij het insnijden viel het wat 'in'
Na het bakken:
- 7 maart: 100 gram desem uit de koelkast gehaald en gevoed met 50 gr water en 50 gr volkoren tarwemeel
- 8 maart: gevoed met 50 gr water en 50 gr volkoren tarwemeel.
- 9 maart: ca 300 gram starter overgehouden die helemaal goed was. Actief, goede geur.
- Toegevoegd: 345 gram water en 555 gram volkorentarwemeel, hydratatie 70%
- Na een uur autolyse 9 gram zout toegevoegd en drie keer gevouwen met elke keer 30 minuten er tussen.
- Na de derde keer -geprobeerd- op spanning te brengen en in het rijsmandje gelegd.
- Daarna ca. 4,5 uur laten rijzen.
(en ik zou willen dat de pandemie eens stopt, dan kan ik naar een workshop )
Hier de foto's:
Na ca. één uur rijzen:
Na ca. twee uur rijzen:
Na ca. drie uur rijzen:
De foto op het bakblik is mislukt, maar bij het insnijden viel het wat 'in'
Na het bakken: