Invriezen

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
1md65
Deegroller
Berichten: 271
Lid geworden op: do 05 sep 2013, 18:34
Locatie: België

Invriezen

Bericht door 1md65 »

Kan men kriekentaat met baketbakkerscrème invriezen ?
Alvast bedankt voor jullie reactie
Gebruikersavatar
bakplaat
Meesterbakker
Berichten: 3372
Lid geworden op: vr 09 dec 2011, 00:43
Locatie: Het Land van Maas en Waal.
Contacteer:

Re: Invriezen

Bericht door bakplaat »

Vermoedelijk bedoel je met banketbakkerscrème, banketbakkersroom (wat een gekookte versie is) ...Invriezen kan natuurlijk altijd, maar deze crème/room zal er bij ontdooien nogal waterig uit gaan zien, voor de smaak zal dat weinig uitmaken, maar het geeft aan je gebak een minder fraai uiterlijk.
Een alternatief is, het gebruik van een instant product, wat je met melk of water aanmaakt, dit zal zich beter houden in de vriezer, denk bijvoorbeeld maar aan de tompoucen uit de vriezer overal te koop, die ook met dit soort room bereid zijn.
___________________________________________________________________________________________________________

Bak ook eens een koekje van ÈIGEN deeg...

Vroeger was het bakken voor mij een MUST...Nu een LUST.
Plaats reactie