Pagina 1 van 1

pistolets uit de oven - diepvriesproblemen

Geplaatst: vr 14 mei 2021, 08:15
door JEPEDEWE
Beste allemaal
Ik heb een probleem waar ik behoorlijk mee worstel
Als ik bak, bvb pistolets, dan bak ik er natuurlijk meer dan ik nodig heb op dat moment
Ik vries ze dan ook in
En dit is geen succes eigenlijk
Als ik ze volledig afgebakken invries, uit de vriezer neem, ze laat ontdooien en afbak, dan lost de bovenste "pel" van de pistolet en dat is niet echt aangenaam (heeft blijkbaar iets met krimp te maken)
Als ik ze half afbak en invries, uitneem en ingevroren afbak, gebeurt dit niet, maar dan krijg is ze niet lekker bruin
Wat is nu eigenlijk de juiste procedure... of lukt het sowieso niet met pistolets (als ik een ovenkoek afbak is deze perfect, maar daar hoef ik natuurlijk geen krokant korstje)
Hetzelfde met (zelfgemaakte) gerezen bladerdeeg voor croissants bvb.... als ik ze uit de diepvries haal de avond voor ik ze afbak, gaan die nauwelijks rijzen... ik let me wijsmaken dat je eigenlijk meer gist moet gebruiken als je ze invriest, en dat je ze ook niet te lang in de vriezer moet houden want dat je gist dood is na 3 weken
Enfin... de relatie met mij en de diepvries zit op een laag pitje.... wie helpt er ons uit?
Bedankt
JP

Re: pistolets uit de oven - diepvriesproblemen

Geplaatst: ma 17 mei 2021, 02:18
door Levinebaktbrood
Stokbrood en krokante pistolets kan je het beste nog een beetje warm in een plastic zak doen en dan in de diepvries. Zo blijft de korst mooier als je ze weer ontdooid.

Re: pistolets uit de oven - diepvriesproblemen

Geplaatst: di 18 mei 2021, 07:10
door JEPEDEWE
en wat met je croissants? wat is het beste moment van invriezen? Klopt het als je je croissants te lang in de diepvries hebt (en misschien ander brood ook) je de gist doodt en je een oven-rijs kan vergeten?
Heb zopas je boek ontvangen... je recept voor croissants probeer ik zeker eens uit

Re: pistolets uit de oven - diepvriesproblemen

Geplaatst: di 18 mei 2021, 17:41
door lekkermelig
Weekendbakery doet de afgebakken croissants in de vriezer. Weet niet of dat het beste is, maar ze vinden ze nog steeds lekker
Warm en vers eten natuurlijk, dat mag duidelijk zijn! Wij vriezen croissant die we niet eten of met anderen delen binnen een dag in. We zetten ze, rechtstreeks uit de vriezer in de voorverwarmde oven (180 °C) en verwarmen ze 8 minuten, dan zijn ze weer perfect en bijna net zo goed als de verse… bijna!
Ik heb het laatst ook gedaan met mijn niet zo goed gelukte croissants, en die waren eigenlijk ook best nog smakelijk.


Wil

Re: pistolets uit de oven - diepvriesproblemen

Geplaatst: vr 21 mei 2021, 02:28
door Levinebaktbrood
Croissants kun je na het bakken invriezen. Laten ontdooien en weer even in de oven oppiepen. Je kunt ze ook direct na het vormen invriezen. Dan moet je ze los op een plaat in de vriezer doen. Als ze bevroren zijn kan je ze bij elkaar in een plastic zak doen. Doe ik dus zelf nooit. Ik heb geen vriezerruimte over om ze op een bakplaat in de vriezer te zetten.

Re: pistolets uit de oven - diepvriesproblemen

Geplaatst: do 27 mei 2021, 23:31
door JEPEDEWE
als we het dan toch over croissants hebben Levine
In je boek heb je een recept en dat ga ik dit weekend waarschijnlijk wel eens volgen, maar, hoe dik rol je je bladerdeeg uit?
dank voor de extra info
JP

Re: pistolets uit de oven - diepvriesproblemen

Geplaatst: vr 28 mei 2021, 02:04
door Levinebaktbrood
Dat weet ik niet precies. Ik heb het aangegeven in cm hoe groot je de lap uitrolt.