Broodbuideltje uit het boek "Brood uit eigen oven"

Specifieke vragen over afwegen, kneden, rijzen (en het vertragen ervan), vormen, bakken, insnijden ...
Plaats reactie
Gebruikersavatar
JEPEDEWE
Jongste bediende
Berichten: 27
Lid geworden op: zo 16 feb 2020, 17:20

Broodbuideltje uit het boek "Brood uit eigen oven"

Bericht door JEPEDEWE »

Beste allemaal,
kreeg zopas het boek van Levine binnen en zou graag het broodbuideltje maken
Er wordt 500gr tarwebloem voorgesteld
Hoeveel van die buideltjes denken jullie hier uit te maken? Maw. Hoeveel deeg weeg ik af per "buideltje" om goed te zijn
Waarom is het nodig om na 15 min de braadslede uit de oven te halen? Op die tijd is het water toch al lang verdampt?
Kan je die buideltjes ook in de diepvries steken om later op te eten? Op welk moment doe je dat dan best? Als ze volledig, of half of niet afgebakken zijn?

Met dank

JP
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5620
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Broodbuideltje uit het boek "Brood uit eigen oven"

Bericht door Levinebaktbrood »

Je kunt met dit recept drie broodbuideltjes maken, staat erbij in het recept, bij het kopje Vormen.

Als het water verdampt is hoef je de stoombak niet uit de oven te halen. Dat is niet altijd geval, vandaar dat het erbij staat. Zie ook uitleg op blz. 25.

Je kunt de buideltjes invriezen. Dit doe je nadat ze gebakken en afgekoeld zijn. Zie ook uitleg op blz. 25.

Bakze!
Kneders: Bear Teddy | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1
Blog:Uit de keuken van Levine
Auteur van 5 boeken over brood bakken
Plaats reactie