Pagina 1 van 1

Lagere rijs temperatuur

Geplaatst: za 04 sep 2021, 10:05
door Victory
Hallo allemaal!

Even een vraag. Ik wil al tijden bepaalde broodjes uit de broodbijbel maken, maar loop steeds tegen hetzelfde probleem aan. De lage rijs temperatuur. 3 graden is natuurlijk makkelijk te realiseren in de koelkast, maar om mijn koelkast nou op 7 graden te gaan zetten daar bedank ik voor. Dan hebben we het nog niet gehad over de 12 graden rijs temperatuur van sommige recepten. Ervaring leert dat deze temperaturen niet voor niks worden aangegeven, maar hoe in vredes naam ga ik die temperatuur realiseren?

Hebben jullie ideeën?

BTW ik ben wel stil, maar bak vrolijk door hoor😉

Groetjes Victory

Re: Lagere rijs temperatuur

Geplaatst: di 07 sep 2021, 02:53
door Levinebaktbrood
Thuis zijn die afwijkende temperaturen niet realiseerbaar. Deeg korter of langer laten rijzen, dus op een hogere of lagere temperatuur is de enige optie die je hebt.

Re: Lagere rijs temperatuur

Geplaatst: di 07 sep 2021, 16:34
door hjeverts
Rijzen in de kelder werkt redelijk als je tussen de kamer en koelkasttemperatuur in wil zitten. Verder idd zoals Levine aangeeft tijden aanpassen aan de omstandigheden welke je kan creeren.

Re: Lagere rijs temperatuur

Geplaatst: di 07 sep 2021, 22:44
door Levinebaktbrood
Rijzen in de kelder
.....

Tsja, dan moet je maar net een kelder hebben :lol: :roll:

Re: Lagere rijs temperatuur

Geplaatst: do 09 sep 2021, 00:03
door Victory
Bedankt Levine en Hans ☺️

Mijn huis heeft geen kelder..

Ik heb overigens nog een idee opgedaan in een zoektocht naar koeling...
Een wijnkoeler zou die temperaturen ook moeten kunnen halen... Ze zijn alleen redelijk onbetaalbaar of klein😅 variëren wel van 5-30 graden in sommige gevallen of hebben zelfs 2 'koel' zones.. dat zou dus een rijs vriendje kunnen zijn mits hij ruim genoeg is🤔 en je genoeg ruimte in je huis hebt..

Re: Lagere rijs temperatuur

Geplaatst: zo 03 okt 2021, 13:38
door KeesR