Ben nog een beginnende zuurdesembakker en raak zo langzamerhand enigszins in paniek. Mijn eerste brood smaakte goed maar dat was het dan ook. Het was een keiharde pannenkoek die aan de EH was vastgeplakt. Oké dacht ik, niet getreurd en begin opnieuw. Helaas begaven de batterijen van mijn weegschaal het tijdens het afwegen van de nieuwe starter. Omdat ik niet wist hoeveel er in de pot zat heb ik het maar weggegooid en ben een nieuwe starter begonnen.
Ik was naar de molen geweest in Bergen op Zoom en had rogge- en tarwemeel ingekocht. Vol goede moed begonnen en het desem rees de pot uit. Maar nu ben ik bij dag 4 en 5 en in de ochtend kijk ik blij naar de gerezen starter. In de loop van de ochtend zakt het allemaal weer in elkaar tot waar het de avond daarvoor begon.
Dus.... ervaren forumgenoten, wat gaat er verkeerd of is het toch normaal? De temperatuur is met deze buitentemperaturen zeker 24 graden dus daar kan het niet in zitten. Het materiaal is schoon en dankzij de nieuwe batterijen zijn de verhoudingen ook juist. Ik gebruik de aanwijzingen van Levine.
inzakkende starter
- bakphine
- Chef stoffer en blik
- Berichten: 8
- Lid geworden op: do 18 aug 2022, 10:50
- Victory
- Warme bakker
- Berichten: 578
- Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42
Re: inzakkende starter
Dat hoort zo, zodra het begint in te storten kun je het verversen.
Desem gebruik je op het moment dat het blij en vrolijk 1-2x het begin volume heeft. In de zomer gaat dat wat heftiger dan in de winter.
Desem gebruik je op het moment dat het blij en vrolijk 1-2x het begin volume heeft. In de zomer gaat dat wat heftiger dan in de winter.
Groetjes Victory
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Panasonic SD-2500
Op het moment mijn grootste bakvriend.
Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven
Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.