Pagina 1 van 1

Kneden en rijzen in BBM...en dan?

Geplaatst: di 06 sep 2022, 08:02
door Janet79
Hallo allemaal!
Ik heb even een vraag; ik laad het deeg kneden en rijzen in mijn broodbakmachine, daarna bak ik het af in de oven.
Het programma duurt 1.30 uur.
Als het deeg uit de BBM komt, hoe behandel ik het dan?
Plat drukken, lucht eruit, vouwen en in het bakblik?
Moet ik het daar nog na laten rijzen, of moet hij meteen in de oven?
Alvast bedankt voor jullie antwoorden!

Re: Kneden en rijzen in BBM...en dan?

Geplaatst: di 06 sep 2022, 10:58
door Victory
De hoeveelheid gist bepaald hoe lang je deeg nodig heeft om oven klaar te zijn.
Sowieso als je deeg doorslaat en vormt heeft het deeg nog een Rijs periode nodig voordat je het in de oven mikt, want anders creƫer je geen luchtig brood. Of dat kan is dus ook weer afhankelijk van de hoeveelheid gist en de bewerking die je machine toepast op het deeg. Je kunt je deeg na het kneden ook gewoon uit de BBM halen en daarna in een kom met wat olie en folie erover laten rijzen. Dan houdt je het deeg goed in de gaten en kun je zien wat je deeg nodig heeft qua tijden en doorslaan door te testen.

Re: Kneden en rijzen in BBM...en dan?

Geplaatst: di 06 sep 2022, 11:14
door Janet79
Bedankt! Ik heb het deeg nog 30 min in de vorm laten rijzen, en dat had hij idd nodig! Straks er lekker van eten!

Re: Kneden en rijzen in BBM...en dan?

Geplaatst: zo 25 sep 2022, 22:16
door Manprove
Kijk eens naar dit videotje en doe dit op je tafel .

https://www.youtube.com/watch?v=eEJXo7bpRho

Dit heet Stretch and Fold , rekken en vouwen.

Doe dit een drietal keer met tussenpozen en vorm dan het deeg en laat rijzen.

Dan de oven in