Compleet ingezakt brooddeeg
Geplaatst: zo 23 apr 2023, 10:19
Hoi
Mijn naam is Welmer en sinds half jaar probeer ik brood te bakken en dan speciaal de Baguette. Dat valt niet mee.
Recept volgens Issa Niemeijer:
zonder voordeeg
1000gr T65 eiwit ca 13 gr (sterk e bloem van molen De Hoop uit Zevenaar)
680 ml water
20 gr zout
4 gr gist Instantgist
kort water bloem kneden, autolyse 45 min
dan zout er bij kneden
daarna gist erbij kneden
Dan 3 maal omvouwen met ca 45 min interval
Daarna voorvormen en na 15 min finale vorm
Op doek leggen
en dan ca 12 uur rijzen bij 12'C
En dan komen zet er plat uit. zo plat als een leeg gelopen fiets band...Foto heb ik maar kan ik niet toevoegen, helaas.....
Wat doe ik niet goed?
Daarna ca 18 min in oven 250'C ...zie resultaat.....platte baguette ...lijk meer op ciabatta...Smaak ik wel in orde!
tevens ook natuurlijk geprobeerd met voordeeg..... dan zijn ze niet plat als een lekke band maar zodra ik 3 snedes maak loopt het deeg leeg. Alle lucht is eruit.
Recept Poolish
gelijke delen bloem en water., 2gr gist en 12 uur in koelkast
Mijn naam is Welmer en sinds half jaar probeer ik brood te bakken en dan speciaal de Baguette. Dat valt niet mee.
Recept volgens Issa Niemeijer:
zonder voordeeg
1000gr T65 eiwit ca 13 gr (sterk e bloem van molen De Hoop uit Zevenaar)
680 ml water
20 gr zout
4 gr gist Instantgist
kort water bloem kneden, autolyse 45 min
dan zout er bij kneden
daarna gist erbij kneden
Dan 3 maal omvouwen met ca 45 min interval
Daarna voorvormen en na 15 min finale vorm
Op doek leggen
en dan ca 12 uur rijzen bij 12'C
En dan komen zet er plat uit. zo plat als een leeg gelopen fiets band...Foto heb ik maar kan ik niet toevoegen, helaas.....
Wat doe ik niet goed?
Daarna ca 18 min in oven 250'C ...zie resultaat.....platte baguette ...lijk meer op ciabatta...Smaak ik wel in orde!
tevens ook natuurlijk geprobeerd met voordeeg..... dan zijn ze niet plat als een lekke band maar zodra ik 3 snedes maak loopt het deeg leeg. Alle lucht is eruit.
Recept Poolish
gelijke delen bloem en water., 2gr gist en 12 uur in koelkast