Broodbakforum

HET forum voor enthousiaste thuisbakkers

Alles over desem
Gebruikersavatar
Door Haverbrood
#56664
Gisteren wilde ik 2 potjes desem onderhouden. vlug wat doen voor de kinderen en ja hoor potjes vergeten.
Helaas heeft er een in de zon gestaan, deze rook anders. van 400 gram 200 gram door het gootsteen putje.
Toch maar wat te eten gegeven, even laten staan, zag de suiker pak staan en dacht he' theelepel suiker er bij kijken hoe dat gaat. Kwam ik vandaag het potje tegen, :crazy:
Een liter potje helemaal vol met desem en er om heen, een hele grote plas desem. Was nog steeds actief, en het rook lekker.
Als ik brood maak met desem en in het recept staat suiker vermeld, dan doe ik vaak bij de desem een deel van de suiker er bij en laat ik deze even staan voor dat ik begin.
Wat is jullie ervaring met suiker in desem.

Mvg Dave
Gebruikersavatar
Door papagena
#56672
Ik doe alleen in acute noodgevallen suiker bij het desem maar dat komt echt zeeeeeer zelden voor.
Gebruikersavatar
Door Levinebaktbrood
#56674
Nog nooit suiker bij een desem gedaan :shock:.

Ik gebruik ook bijna nooit suiker in mijn broden, tenzij het een zoet brood moet worden natuurlijk.

Nog een tip: gooi desem weg in de vuilnisbak en niet door het gootsteenputje. Grote kans dat je op een gegeven moment verstopte leidingen krijgt (sprak ze uit eigen ervaring ..... :grin:).
Haverbrood liked this
Gebruikersavatar
Door Haverbrood
#56695
Leuk om dit eens geprobeerd te hebben.

mij voorkeur gaat toch maar, desem met rogge of Tarwe.

Afvoer is een goude tip. :2th:
Koolhydraatarm brood

Ik heb zojuist een koolhydraat arm brood gebakken.[…]

Even voorstellen

Welkom Susanne :G Dank je! Verstuurd vanaf mijn[…]

Joyce stelt zich voor

Hallo, Ik ben gepensioneerd (heerlijk!) en ik woon[…]

Even voorstellen

Welkom Geke :G