Desembrood met kruim van een gistbrood

Alles over desem
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Bakben
Gaat de goede kant op
Berichten: 72
Lid geworden op: wo 01 mar 2017, 23:30

Desembrood met kruim van een gistbrood

Bericht door Bakben »

Hallo allemaal,
Ik vroeg me af of het mogelijk is om een desembrood te maken waarvan het kruim eigenlijk "identiek" is aan het kruim van een gist brood?
Dus droog en kleine luchtbelletjes.

Laat jullie horen šŸ‘
Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5491
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Desembrood met kruim van een gistbrood

Bericht door Levinebaktbrood »

Het kruim van een desembrood zal altijd anders zijn dan van een gistbrood. Als je minder vocht toevoegt aan het deeg wordt het kruim dichter en als je het lang genoeg bakt wordt het kruim droger.

Als het kruim van jouw desembroden vochtig is dan bak je het te kort.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine
Gebruikersavatar
Bantam
Opboller
Berichten: 226
Lid geworden op: zo 18 okt 2020, 20:24
Contacteer:

Re: Desembrood met kruim van een gistbrood

Bericht door Bantam »

Wat Levine hier zegt is helemaal juist.
Maar ik vraag me af waarom een desembrood er zou moeten uitzien als een gistbrood.
Als desembrood liefhebber zou ik het een uitdaging vinden van de gistbroodbakkers om een brood te bakken dat er hetzelfde uitziet dan een desembrood. ;)
Als desembrood hobbybakker imiteer ik geen gistbrood maar ik zoek mijn eigen weg, met vallen en opstaan, in de wereld van broden met lange gistingstijden.
""" Excuse Me While I Kiss Cassandra """
Gebruikersavatar
Bakben
Gaat de goede kant op
Berichten: 72
Lid geworden op: wo 01 mar 2017, 23:30

Re: Desembrood met kruim van een gistbrood

Bericht door Bakben »

Ik vraag dit omdat mijn dochtertje niet zo fan is van het kruim van een desembrood.
Gebruikersavatar
Victory
Deegroller
Berichten: 411
Lid geworden op: wo 11 mar 2020, 16:42

Re: Desembrood met kruim van een gistbrood

Bericht door Victory »

Als je een tussenweg zoekt kun je misschien 30-40% meel/bloem als desem in je deeg stoppen en er 0,3-0,5% gist aan toevoegen.

Ik bak meestal hybride dus desem/gist (0,3%) en dan heb je dus wel desem erin, maar ook minder vast brood.
Groetjes Victory

Domino mix 5 spiraalkneder
Ik bak in een 90cm fornuis oven

Ik bak voornamelijk hybride (desem/gist) en meestal eigen recepten.
Ik bak ook FODmap spelt desem, KHA desem/gist.
Plaats reactie