Vanmorgen ben ik verder gegaan met de voorbereidingen. Het voordeeg was ongeveer in volume verdubbeld.
Ik heb dit in stukjes toegevoegd aan de rest van de ingrediënten.
Daarna heb ik er een mooi deeg van gedraaid
Het levert een mooi elastisch en soepel deeg opdat zich heel goed laat vormen.
Dit deeg heeft tot in de middag staan rijzen waarna ik het verdeeld heb ik 2 stukken. Die heb ik opgebold tot een boule en een batard en laten rijzen in de rijsmandjes
Na het rijzen heb ik ze op bakpapier op de schietplank gelegd.
Ik heb ze nog even ingesneden en toen in de oven gedaan. Ze hadden ruim een half uur nodig om mooi bruin te worden.
Op de foto lijken ze donkerder dan in het echt. De boule heb ik heel gelaten de andere heb ik gesneden.
Uiteraard heb ik ook meteen een stuk geproefd.
Het is een zeer geurig brood geworden dat iets naar Duits brood ruikt. Het heeft een zeer volle ietwat zurige smaak en een mooie dunne knapperige korst. Ik ga dit zeker vaker zo bakken.