Desem wit brood

Alles over desem
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Wilfred Jansen
Chef stoffer en blik
Berichten: 15
Lid geworden op: wo 09 dec 2015, 20:10

Desem wit brood

Bericht door Wilfred Jansen » zo 13 mar 2016, 15:40

Ik heb een goede volkoren starters desem die het perfect doet. Nu wil ik ook graag wit brood bakken en heb de starters volkoren desem gesplitst engevoed met wit meel. Maar toch blijft die ver achter met de volkoren. Moet je ergens speciaal opletten met witte desem? Of gewoon iets meer geduld hebben t.o.v. Volkoren desem die al snel bubbelt......

Gebruikersavatar
Petra-kookhobby
Chef stoffer en blik
Berichten: 11
Lid geworden op: za 06 feb 2016, 09:29
Locatie: Culemborg

Re: Desem wit brood

Bericht door Petra-kookhobby » di 15 mar 2016, 11:17

Mijn witte tarwe desem is wat vloeibaarder en ook wat trager na het voeden en blijft ook niet zolang hoog staan. Verzorging is net als bij de andere 100% hydratatie. Het heeft kleine belletjes maar werkt prima. Dus misschien nog even geduld.

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5221
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Desem wit brood

Bericht door Levinebaktbrood » wo 16 mar 2016, 09:18

Neem bijv. 15 gram van de volkorenstarter en voeg daar 100 gram water en 100 gram tarwebloem bij. Dan kun je hem de volgende dag al gebruiken in een brood. Zou als het goed is het zo goed moeten doen als je volkorendesem.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Plaats reactie