Desem onderhouden in een koud huis

Alles over desem
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Eline
Stofhapper
Berichten: 4
Lid geworden op: vr 26 feb 2016, 16:13

Desem onderhouden in een koud huis

Bericht door Eline » do 07 apr 2016, 14:42

Mn desem is gelukt. Nu binnen 6 uur verdubbeld na iets meer dan een week opstarten (formule 1:1:1).
Hij is puur op spelt meel/bloem gemaakt. Het had wel de warmte nodig.
En daar zit gelijk mijn vraag. Het enige warme plekje hier in huis is de oven (met de lamp aan 25 graden) maar om nu standaard dag en nacht de oven aan te hebben..
De rest van het huis is 15-18 graden. Ook boven de verwarming.
Normaal kun je de desem in de koelkast zetten als je hem niet gebruikt. En dan eens per week voeren.
Zou ik hem in ons huis gewoon buiten de koelkast, evt in de koude voorraadkast kunnen zetten en dan voeren als hij al het 'eten' verbruikt heeft?
Want als ik het goed begrijp, blijft hij rijzen zolang hij voedsel heeft en als hij eenmaal inzakt is dat allemaal verbruikt. Is het dan een goed idee om het desem met rust te laten tot hij inzakt en dan weer te voeren? Ik bak nu zo'n 1 a 2 broden per week.
Klopt mijn redenering/gedachtenspinsel?

Gebruikersavatar
Eline
Stofhapper
Berichten: 4
Lid geworden op: vr 26 feb 2016, 16:13

Re: Desem onderhouden in een koud huis

Bericht door Eline » ma 11 apr 2016, 22:29

Niemand???

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5221
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Desem onderhouden in een koud huis

Bericht door Levinebaktbrood » ma 11 apr 2016, 22:49

Als het 10 graden of kouder is op de plek waar je de desem wilt bewaren kun je hem buiten de koelkast bewaren. Als het warmer is dus in de koelkast zetten als je hem niet gebruikt.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Plaats reactie