Zuurder desem maken
- Alexander
- Jongste bediende
- Berichten: 43
- Lid geworden op: di 18 aug 2015, 20:15
Zuurder desem maken
Ik heb nu een jaar mijn tarwe desem 100%hydratie. Voed hem/zij wekelijks en bewaar ze in de koelkast. Ik hou van brood met een zure smaak mijn brood mag nog veel zuurder smaken vindt ik. Hebben jullie tips om mijn desembrood zuurder te kunnen maken?
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5221
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Zuurder desem maken
Roggedesem ipv tarwedesem, desem met een lagere hydratatie gebruiken (60%), deeg tijdens 1e en/of 2e rijs in de koelkast zetten, roggemeel/volkorenmeel in het deeg gebruiken.
Zie ook dit artikel en dit artikel.
Zie ook dit artikel en dit artikel.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine
- Alexander
- Jongste bediende
- Berichten: 43
- Lid geworden op: di 18 aug 2015, 20:15
Re: Zuurder desem maken
Dank u Levine voor al wat je ons leert!!
Laatst gewijzigd door Ballie op do 23 jun 2016, 20:30, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Overbodige quote verwijderd. Het is niet nodig het direct voorgaande bericht (volledig) te quoten...
Reden: Overbodige quote verwijderd. Het is niet nodig het direct voorgaande bericht (volledig) te quoten...
- erikg
- Deegkneder
- Berichten: 147
- Lid geworden op: vr 29 mei 2015, 21:28
- Contacteer:
Re: Zuurder desem maken
Ik weet niet of roggedesem nu zoveel zuurder is dan tarwedesem. dat heb ik nooit gemeten.
Het heeft wel een veel karakteristieke en uitgesproken smaak.
ik zie in veel recepten van Erwin Klaasen (desemenzo) vaak een combinatie van 100g tarwedesem en 50g roggedesem. wie weet bevalt die smaak je ook wel ?
Het heeft wel een veel karakteristieke en uitgesproken smaak.
ik zie in veel recepten van Erwin Klaasen (desemenzo) vaak een combinatie van 100g tarwedesem en 50g roggedesem. wie weet bevalt die smaak je ook wel ?
- Alexander
- Jongste bediende
- Berichten: 43
- Lid geworden op: di 18 aug 2015, 20:15
Re: Zuurder desem maken
Dank u mooi antwoord!
Laatst gewijzigd door Ballie op za 25 jun 2016, 16:34, 1 keer totaal gewijzigd.
Reden: Overbodige quote verwijderd. Het is niet nodig het direct voorgaande bericht (volledig) te quoten...
Reden: Overbodige quote verwijderd. Het is niet nodig het direct voorgaande bericht (volledig) te quoten...