Sodabrood in combinatie met desem
Geplaatst: wo 03 aug 2016, 09:52
Hallo,
Ik weet niet of dit al eens voorbijgekomen is hier, maar ik vraag mij dit dus al geruime tijd af.
Is het mogelijk om Iers Sodabrood (waar dus bakpoeder of zuiveringszout of potas of wijnsteenzuur of een combinatie hiervan in zit) te maken met ook nog eens extra desem?
Dus een soort van vulling zoals je vruchten bij een vruchtenbrood doet zodat ik die specifieke desem smaak krijg.
Dit omdat desem toch vrij zuur is (pH van 4-5) wat dus goed werkt ivm de bakpoeders. Normaal komt karnemelk of yoghurt in zo'n soort recept om de bakpoeders te "triggeren".
Is er hier iemand die dat al eens geprobeerd heeft?
Ik weet niet of dit al eens voorbijgekomen is hier, maar ik vraag mij dit dus al geruime tijd af.
Is het mogelijk om Iers Sodabrood (waar dus bakpoeder of zuiveringszout of potas of wijnsteenzuur of een combinatie hiervan in zit) te maken met ook nog eens extra desem?
Dus een soort van vulling zoals je vruchten bij een vruchtenbrood doet zodat ik die specifieke desem smaak krijg.
Dit omdat desem toch vrij zuur is (pH van 4-5) wat dus goed werkt ivm de bakpoeders. Normaal komt karnemelk of yoghurt in zo'n soort recept om de bakpoeders te "triggeren".
Is er hier iemand die dat al eens geprobeerd heeft?