Desem bewaren

Alles over desem
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Lotjuuh
Stofhapper
Berichten: 3
Lid geworden op: ma 29 aug 2016, 08:24

Desem bewaren

Bericht door Lotjuuh » ma 29 aug 2016, 12:11

Hallo, ik ben een beetje nieuw in het hele desem-avontuur, dus ben het internet aan het afstruinen naar alle informatie. De processen zijn hier en daar wat verschillend, maar het idee is duidelijk. Ik heb afgelopen week mijn eerste desemstarter gemaakt, en zojuist staat het deeg de eerste keer te rijzen. Hopelijk is het brood het lange proces waard! :D Nu heb ik 50 gr desemstarter achtergehouden; dit wil ik het liefst in de koelkast bewaren en dan volgende week ergens weer een brood bakken.
Ik krijg alleen niet helemaal duidelijk of ik het nu al moet voeden, voordat het in de koelkast gaat, of pas zo'n 12 uur voordat ik het wil gebruiken, of beide?

Bedankt!
Liselotte

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5221
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Desem bewaren

Bericht door Levinebaktbrood » ma 29 aug 2016, 13:01

Kan allebei Liselotte. Als de 50 gram desem die je hebt achtergehouden nog actief genoeg dan zou ik hem niet verversen, maar direct in de koelkast zetten.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Plaats reactie