Desem bewaren
Geplaatst: ma 29 aug 2016, 12:11
Hallo, ik ben een beetje nieuw in het hele desem-avontuur, dus ben het internet aan het afstruinen naar alle informatie. De processen zijn hier en daar wat verschillend, maar het idee is duidelijk. Ik heb afgelopen week mijn eerste desemstarter gemaakt, en zojuist staat het deeg de eerste keer te rijzen. Hopelijk is het brood het lange proces waard! Nu heb ik 50 gr desemstarter achtergehouden; dit wil ik het liefst in de koelkast bewaren en dan volgende week ergens weer een brood bakken.
Ik krijg alleen niet helemaal duidelijk of ik het nu al moet voeden, voordat het in de koelkast gaat, of pas zo'n 12 uur voordat ik het wil gebruiken, of beide?
Bedankt!
Liselotte
Ik krijg alleen niet helemaal duidelijk of ik het nu al moet voeden, voordat het in de koelkast gaat, of pas zo'n 12 uur voordat ik het wil gebruiken, of beide?
Bedankt!
Liselotte