Hallo,
Ik heb al twee keer een desembrood gebakken (recept van Levine) en wilde vanavond opnieuw mijn desem (op basis van speltmeel) activeren om morgenochtend daadwerkelijk het deeg te maken (daarbij gebruik ik speltmeel en -bloem). Maar vroeg me spontaan af of ik m'n desem nu ook kan activeren met roggemeel ipv speltmeel; gewoon om eens te variëren met smaak.
Is dit mogelijk? Of moet dit meer geleidelijk gaan?
Ik heb 50 gram desem dat ik wil voeden met 100 gram meel en 100 gram water.
Bedankt!
Liselotte
Van spelt naar rogge
- Levinebaktbrood
- Moderator
- Berichten: 5221
- Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
- Locatie: Voorburg
- Contacteer:
Re: Van spelt naar rogge
Ja hoor, dat kan probleemloos.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine