Van spelt naar rogge

Alles over desem
Plaats reactie
Gebruikersavatar
Lotjuuh
Stofhapper
Berichten: 3
Lid geworden op: ma 29 aug 2016, 08:24

Van spelt naar rogge

Bericht door Lotjuuh » vr 09 sep 2016, 21:34

Hallo,

Ik heb al twee keer een desembrood gebakken (recept van Levine) en wilde vanavond opnieuw mijn desem (op basis van speltmeel) activeren om morgenochtend daadwerkelijk het deeg te maken (daarbij gebruik ik speltmeel en -bloem). Maar vroeg me spontaan af of ik m'n desem nu ook kan activeren met roggemeel ipv speltmeel; gewoon om eens te variëren met smaak.

Is dit mogelijk? Of moet dit meer geleidelijk gaan?

Ik heb 50 gram desem dat ik wil voeden met 100 gram meel en 100 gram water.

Bedankt!
Liselotte

Gebruikersavatar
Levinebaktbrood
Moderator
Berichten: 5221
Lid geworden op: do 08 dec 2011, 02:00
Locatie: Voorburg
Contacteer:

Re: Van spelt naar rogge

Bericht door Levinebaktbrood » za 10 sep 2016, 00:43

Ja hoor, dat kan probleemloos.
Kneders: Rofco N15 | BW SM-5 |Bear Teddy | KitchenAid Heavy Duty | Espressions Mixmaster | Maxima MPM 7L
Ovens: Bosch HBG8755S1 | 2 x Rofco B40
Rijskast: Rofco RK 48
Graanmolen: Komo Fidibus 21 Classic
Blog:Uit de keuken van Levine

Plaats reactie